Скопие. От всички европейски държави през миналата година най-много се

...
Скопие. От всички европейски държави през миналата година най-много се
Коментари Харесай

„Независен“ : Черногорците и сърбите работят по най-много часове в Европа

Скопие. От всички европейски страни през предходната година най-вече се е работило в Черна гора, 44,5 часа седмично, само че също по този начин и в Северна Македония, която е на върха с 39,6 часа, демонстрира забавно видео на Statistics and data, учредено на данни от Европейската статистическа работа Евростат, написа скопското издание „ Независен “ .

Данните демонстрират, че броят на работните часове в Черна гора, само че и в Северна Македония се е нараснал по време на пандемията, която предходната година мощно раздруса цялата европейска стопанска система.

По скалата на Евростат Черна гора е преди всичко по брой работни часове на седмица от 2012 година насам.

РСМ, въпреки това, се появява в тази забавна статистика през първото тримесечие на 2006 година и незабавно е класирана преди всичко с цели 43 работни часа за седмицата. През третото тримесечие на същата година тя се усили още повече и доближи 44 работни часа за една седмица.

През идващите години страната е на върха в листата или измежду страните, в които се прави най-вече работа, като се изключи първото тримесечие на предходната година, т.е. при започване на пандемията, когато беше в дъното на листата от двадесет европейски страни с 37- 38 часа седмично, само че към този момент през третото и четвъртото тримесечие на предходната година броят на работните часове се усили до 39,8 за седмица.

Интересен факт е, че първите 10 „ най-работни “ народи са най-вече балкански страни.

На второ място е Сърбия, където междинното работно време през предходната година през четвъртото тримесечие е било 42,6 часа седмично, а над 40 часа през седмицата са работили гърците, 41,4 часа.

Следват ги македонци (39,6 часа), българи, поляци и словенци (39,1 часа седмично), румънци (38,9 часа), словаци (38,8 часа) и хървати (37,9 часа).

Според видеото на Statistics and data, междинната работна седмица в Германия е била 34,2 часа, във Франция 36,3 часа, в Италия 35,6 часа и в Испания 36,4 часа. Зад този канал в YouTube и едноименния уеб страница стои млад италиански статистик.

Видеото дава обзор на това по какъв начин броят на работните часове в обособените страни се е трансформирал за интервал от двадесет години, т.е. от 1999 година до края на 2020 година



Превод и редакция Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР