Министерството на външните работи е предприело стъпки за допълнително подсилване

...
Министерството на външните работи е предприело стъпки за допълнително подсилване
Коментари Харесай

МВнР подсилва консулските служби през летния сезон

Министерството на външните работи е подхванало стъпки за в допълнение укрепване на консулските служби през летния сезон, с цел да могат да се оправят с възходящите потребности на българските работодатели и туристическия отрасъл. Това се споделя в известие на Министерство на външните работи, изпратено до медиите.


Във връзка с изказванията на заместник-председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация господин Веселин Налбантов в негово изявление за българска медия, преди всичко бихме желали да отбележим, че за жалост, българските консулски служби, изключително в страни отвън Европейски Съюз, страдат от незадоволително кадрово, финансово и материално-техническо застраховане и работят на лимита на своя потенциал.

Министерството на външните работи е предложило съответни ограничения за трайното разрешаване на зародилата обстановка, които обаче няма по какъв начин да бъдат осъществени в къси периоди.

Успоредно с това, както всяка година, Министерство на външните работи е подхванало нужните стъпки за в допълнение укрепване на консулските служби през летния сезон, с цел да могат да се оправят с възходящите потребности на българските работодатели и туристическия отрасъл през летния сезон. В консулските служби, в които се чака увеличение на броя на подадени заявки за визи, в това число и в цитираната от господин Налбантов консулска работа в Посолството на Република България в Делхи, се командироват в допълнение чиновници.

По отношение на изказванията за корупционни практики в Делхи считаме, че в случай че господин Налбантов разполага с достоверна информация за случаи на корупция в български консулски представителства, следва да подаде сигнал по съответния ред до способените структури в страната. Към сегашния миг в Министерството на външните работи няма постъпили сигнали против чиновници на ведомството за присъединяване в сходни корупционни практики.

Докато господин Налбантов не потвърди изказванията си по съответния ред, отправените от него обвинявания могат да бъдат обсъждани единствено като следващ опит да бъдат оклеветени чиновниците в българските консулски служби и институцията Министерство на външните работи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР