Сключената между Москва и Киев сделка за деблокиране на износа

...
Сключената между Москва и Киев сделка за деблокиране на износа
Коментари Харесай

Бивш германски канцлер с голяма новина за края на войната в Украйна

Сключената сред Москва и Киев договорка за деблокиране на износа на украинско зърно може да проправи път към допустимо преустановяване на огъня в спора, който продължава към този момент 5 месеца, счита някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер, който е другар на съветския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

Първият транспортен съд, претрупан с украинско зърно, потеглил от украинско пристанище след началото на войната, през вчерашния ден сполучливо хвърли котва край крайбрежията на Турция е през днешния ден следва да му бъде направена ревизия.

Добрата вест е, че Кремъл желае решение посредством договаряния, декларира Шрьодер в оповестено през днешния ден изявление за немския седмичник списание „ Щерн “ и електронната медия ЕрТе Ел. Той прибавя, че предходната седмица се е срещнал с Путин в Москва.

Първи триумф е договорката за зърното, може би това може да се разшири постепенно към преустановяване а огъня, сподели Шрьодер в изявлението си.

Шрьодер беше федерален канцлер от 1998 до 2005 година Той подлага на критика войната в Украйна, само че отхвърли да осъди Путин.



Междувременно, Русия упрекна Съединени американски щати, че са директно забъркани в спора в Украйна и не просто доставят Киев с оръжие.

Руското министерство на защитата, ръководено от съдружник на Путин, сподели, че думите на Вадим Скибицки – украинският зам.-началник на военното разузнаване, пред английския в. „ Дейли телеграф “ показвали, че Вашингтон взе участие в спора.

Скибицки сподели за изданието, че е имало съвещания сред Съединени американски щати и е представители на украинското разузнаване преди нанасяне на удари и Вашингтон е имал дейно право на несъгласие върху плануваните цели, само че американски чиновници не са осигурявали директна информация за установяване на задачите.

Всичко това несъмнено потвърждава, че Вашингтон, обратно на изказванията на Белия дом и Пентагона, са директно забъркани в спора в Украйна, съобщи през вчерашния ден съветското военно ведомство.

Администрацията на Байдън е тази, която носи директна отговорност за всички утвърдени от Киев ракетни офанзиви по жилищни региони и гражданска инфраструктура в обитаеми региони на Донбас и други райони, довели до доста цивилни жертви. Белият дом и Пентагонът не реагираха незабавно на тези изказвания.

Пентагонът обаче отхвърли изказванията на Москва, че Русия е унищожила 6 американски ракетни системи ХАЙМАРС от началото на войната.

Шрьодер акцентира в изявлението си, че бъдещето на Донбас е комплицирано. В обичайния индустриален център в Източна Украйна се водят тежки сражения.  „ Трябва да бъде открито решение, основано на швейцарския кантонален модел “, споделя Шрьодер. Той прибавя, че следва да се види дали Путин ще се върне към предвоенната „ линия на прикосновение “ при преустановяване на огъня.

Швейцария има 26 полуавтономни кантона или провинции. Решения за основни проблеми като този с Крим, анексиран от Русия през 2014 година, биха могли да бъдат открити с течение на времето, „ може би не за 99 години, като в Хонконг, а през идващото потомство “, показва Шрьодер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР