Складовете за оръжие и боеприпаси на НАТО са празни и

...
Складовете за оръжие и боеприпаси на НАТО са празни и
Коментари Харесай

Столтенберг: Складовете с боеприпаси на НАТО са празни

Складовете за оръжие и муниции на НАТО са празни и би трябвало да бъдат запълнени допустимо най-скоро. Това съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от ТАСС.

Нуждаем се от по-мощна военна промишленост. Нашите ресурси от оръжия и муниции са изчерпани и би трябвало да бъдат попълнени освен в Германия, само че и в доста страни от НАТО, уточни той.

Столтенберг акцентира, че е провел важна среща с министрите на защитата в НАТО, на която е било разисквано нарастването на военното произвеждане, с цел да се обезпечат веригите на доставки и да се отстранен ненужните бариери за съдействие.

По думите му е важно да се продължи поддръжката за Украйна, с цел да може НАТО да подсигурява личната си сигурност.

След срещата на министрите на защитата на НАТО на 15-16 юни Столтенберг съобщи, че на срещата на върха на алианса във Вилнюс на 11-12 юли ще бъде призната многогодишна стратегия за разширени доставки на оръжие за Украйна, която ще бъде изпълнена напълно даже при положение на преустановяване на спора. Според него НАТО си слага задачата да докара милитаризацията на Украйна до такова равнище, че да стане невероятно Русия да има спор с нея.

Столтенберг бе безапелационен, че приемането на Украйна в НАТО може да бъде обсъждано, единствено в случай че тя завоюва войната с Русия.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР