#SkinPositivity е един от най-популярните хаштагове в социалните мрежи през

...
#SkinPositivity е един от най-популярните хаштагове в социалните мрежи през
Коментари Харесай

60% от жените разчитат на естествен вид и по-малко грим от началото на пандемията

#SkinPositivity е един от най-популярните хаштагове в обществените мрежи през последните месеци. Вече има над 146 000 изявления с него единствено в Instagram, а броя стремглаво пораства всеки ден. Като наклонност от началото на пандемията измежду потребителите и даже измежду инфлуенсърите се постанова практиката те да разгласяват необработени фотоси на лицата си без грим, да демонстрират по какъв начин действително наподобява кожата им и да споделят персонални препоръки за грижа. Това към този момент не е тематика табу, а по-скоро един от трендовете на 2021 година – „ да се чувстваш добре в личната си кожа “.

Това демонстрира и скорошно изследване, извършено измежду 2000 души от целия свят от шведската козметична марка FOREO и маркетинговата компания OnePoll. От началото на пандемията 60% от дамите употребяват по-малко грим, залагат на натурален тип и са 2 пъти по-склонни да влагат в артикули за грижа за кожата, в сравнение с в разкрасителни. 71% от тях също показват засилен интерес към уредите за процедури за лице в домашна конюнктура, които оферират професионални резултати. Преместването на персоналните срещи в онлайн среда (като Zoom) е една от главните аргументи за тези потребителски настройки и превръщането на хубавичко и сияйна кожа в топ приоритет за дамите.

Скорошно изследване на Станфордския университет, въпреки това, изследва обширно въздействието на видео връзката и все по-разпространяващия се феномен „ Zoom отмалялост “ (Zoom fatigue). Учените от университета споделят, че има четири съществени аргументи за тази отмалялост: несъразмерен и натоварен зрителен контакт, непрестанно гледане на самия себе си на екран, лимитираната подвижност (дълго стоене на едно място, нормално на бюро) и множеството сила, изразходвана за идентифициране на обществени настройки и сигнали, които другояче при персонална среща бихте разбрали интуитивно. Всички тези фактори вършат видео диалозите както психически, по този начин и физически изтощителни. 40% от дамите на възраст от 18 до 34 години признават, че изключват камерата си по време на среща, с изключение на поради умората и тъй като не са удовлетворени от външния тип на кожата си.

Крис Лъкъм, шеф „ Образование “ в компанията, разяснява: „ Считам, че е от значително значение човек да приема себе си и по какъв начин наподобява, защото колкото повече се опитваме да се прикриваме, разкрасяваме или променяме посредством приложения или филтри, толкоз повече сме недоволни от действителния си външен тип. Изкуството да обичаш себе си е непроменяемо обвързвано с грижата за себе си и за кожата си и се веселя, че от ден на ден хора го схващат. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР