Скелетът на Тиранозавър рекс, живял преди около 67 милиона години

...
Скелетът на Тиранозавър рекс, живял преди около 67 милиона години
Коментари Харесай

Продадоха Тиранозавър за рекордните 31,8 млн. долара

Скелетът на Тиранозавър рекс, живял преди към 67 милиона години е бил продаден на търг за повече от 31,8 милиона $. Тази информация е оповестена на уеб страницата на аукционната къща „ Кристис ", съобщи ТАСС.

" Кристис " сложи нов международен връх в търговията. Тиранозавърът на име Стан беше продаден за 31 847 500 $ ", гласи известието на аукционната къща, в която се показва, че по предварителни оценки за Стан е щяло да бъдат платени сред 6 и 8 милиона $.

Това е един от най-завършените и добре непокътнати скелети на Tyrannosaurus rex със 188 кости. Фрагментите му са открити през 1987 година по време на разкопки в Южна Дакота от палеонтолога - дилетант Стан Сакрисън. Първоначално неговата находка се смятала за част от скелета на тревопасния динозавър трицераторпс и едвам през 1992 година учените стигат до заключението, че Сакрисън е разкрил скелет на Тиранозавър.

Според специалисти Тиранозавърът е тежал 7-8 тона. Това е почти двойно повече от африкански слон. Резците му надвишават 27 см. дължина.

Досега ценовият връх за продажба на скелет на Тиранозавър беше от 1997 година Тогава скелетът на гигантския див звяр бе продаден на търг в Чикаго за 8,36 милиона $.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР