Скъпият ток вече оказва влияние на редица места в България.

...
Скъпият ток вече оказва влияние на редица места в България.
Коментари Харесай

Промяната докара по-малките общини да гасят уличните лампи заради скъпия ток

Скъпият ток към този момент оказва въздействие на редица места в България. Например, в Дългопол към този момент се пести от улично осветяване. Там има режим в това отношение и лампите на улицата светят единствено от 04:30 до 07:00 часа и от 17:30 до 21:00 часа.

" За 2021 година община Дългопол е заплатила за улично осветяване 120 000 лева при цена - 109 лева за мегаватчас. За декември междинната цена е 429 лева, т.е. имаме нарастване от 320 лева На годишна база това значи, че ще заплатим към 472 000 лева за улично осветяване през 2022 година След приспадане на компенсацията получена от държавното управление - 100 лева на мегаватчас, разликата остава 252 000 лева Не разполагаме с спомагателен финансов запас, с който да я компенсираме ", написа във Facebook кметът Георги Георгиев.

Той сподели още, че в случай че държавното управление не отпусне спомагателни пари, общината ще емитира дълг от 300 000 лева, с които да купи слънчеви лампи, написа " Сега ".

В Аврен ситуацията също не е доста по-добро. И там мислят да стопират уличните лампи. В Тетевен е издадена заповед за по-малко прилагане на ток в общинска администрация и във второстепенните разпоредители. Режим има и в русенски институции.

Интересна политика предприе Сливен. Там започнаха създаване на лична фотоволтаична централа. Общинските управи са в потрес от цените, тъй като дават отговор за осветлението и отоплението на учебни заведения, детски градини и още доста ведомства и служби.

Вицепремиерът Асен Василев към този момент предложи смяна за промишлеността и работа през почивните дни (събота и неделя), с цел да употребява по-евтин ток.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР