Скандинавската авиокомпания САС (SAS) сключи споразумение за кредит по режима

...
Скандинавската авиокомпания САС (SAS) сключи споразумение за кредит по режима
Коментари Харесай

Авиолинии получиха заем от 700 милиона долара

Скандинавската самолетна компания САС (SAS) подписа съглашение за заем по режима за банкрутите Ди Пи Ай (debtor-in-possession - DIP) на стойност 700 милиона $ (около 7 милиарда шведски крони) с фондове, ръководени от " Аполо глоубъл мениджмънт " (Apollo Global Management), заяви авиопревозвачът в официално съобщение, представено от Франс прес.

Финансирането Ди Пи Ай разрешава на фирмите да получат ликвидни средства, с цел да продължат активността си, оставайки под отбраната на закона за банкрутите.

На 5 юли САС, чийто личен състав е към 7000 души, изиска правосъдна отбрана от кредитори по закона за банкрутите в Съединени американски щати в границите на развой на преструктуриране.

В Съединени американски щати процедурата по член 11 е механизъм, допускащ на компания, която към този момент не може да заплаща задълженията си, да се преструктурира, предпазена от кредитори, продължавайки настоящите интервенции.

" Благодарение на това финансиране ще разполагаме със солидна финансова позиция, с цел да продължим настоящите интервенции през целия развой на непринудено преструктуриране в Съединени американски щати ", посочи Карстен Дилинг, ръководител на управителния съвет на групата, в която съществени акционери са датската и шведската страна.

Скандинавските авиолинии, които мощно пострадаха от последствията от КОВИД-19 и от тежки, повтарящи се загуби. Компанията разгласи през февруари проект за икономии на стойност към 750 милиона евро годишно, допълнен при започване на юни от нарастване на капитала с близо 1 милиард евро с вероятни нови вложители.

През юли САС беше изправена пред две седмици стачка на водачите, която аргументи загуби от 9 до 12 милиона $ дневно. Протестът беше ориентиран против настояването на управлението да бъдат намалени заплатите в границите на проекта за преструктуриране и против решението да не се наемат още веднъж водачите, съкратени по време на пандемията.

Според шведската Асоциация на водачите от гражданската авиация (SPF) в границите на съглашението, поставило завършек на стачката, се планува да бъдат назначени още веднъж 450 водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР