Скандален играч на криптопазара в Хонконг бе арестуван, след като

...
Скандален играч на криптопазара в Хонконг бе арестуван, след като
Коментари Харесай

Китайски биткойн милионер хвърля пари от покрива, арестуваха го

Скандален състезател на криптопазара в Хонконг бе задържан, откакто си разреши да хвърля пари от покрива на постройка в един от най-бедните квартали на мегаполиса. Биткойн милионерът Уонг Чин-Кит разгласи странната си изява във Фейсбук. В собствен пост в обществената мрежа той заявява, че скоро пари „ще пада от небето“.
И по този начин и стана.

По улиците на Коулун в събота десетки хора се блъскаха, с цел да съберат банкнотите, изсипани от мъжа. Засега не се знае каква е точната сума, която той е хвърлил, само че банкнотите са от по 100 хонконгски $, което е равнозначно на 12 щатски $. До момента полицията е иззела над 6000 хонконгски $, което прави към 770 $.

Самият Уонг Чин-Кит поддържа много съмнителна Фейсбук страница , обвързвана с вложения в криптовалути. Тя постоянно предлага скандални реклами за разнообразни крипто и блокчейн планове. Новата му изява по покривите също е част от акцията за стартирането на криптовалута.

Полицията обаче е побързала да го арестува  още на идващия ден , до момента в който излиза от първокласната си кола, и то тъкмо преди да стартира идващия си цирк – разпределяне на купони за храна в локален ресторант. Властите потвърдиха, че се чакат още арести.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР