Скандалът с т.нар. френска завера за вдигане на българското вето

...
Скандалът с т.нар. френска завера за вдигане на българското вето
Коментари Харесай

Скандал! Скопие призна френската завера за вдигане на ветото ни

Скандалът с така наречен „ френска завера ” за повдигане на българското несъгласие за договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз се разраства. Скопие призна, че в действителност са водени диалози за интервенция от страна на президента Еманюел Макрон.

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи призна във Facebook, че има самодейност на Париж, защото Франция ръководи Съвета на Европейския съюз.

" Всички включени в процеса страни дават оптимален подтик да се постави предложение на масата на договаряния, с цел да бъде вдигнато българското несъгласие ", написа Османи във Facebook.

Президентът Пендаровски пък разгласи във Facebook, че самодейната политика на френското председателство е добре пристигнала и би могла да способства за намирането на решение, съобщи ПИК.

На съдружния съвет на 27 май е обсъждана обща аудиенция на президента, премиера и външния ни министър във Франция. Според участници в Конституционен съд там се очаквало да бъде утвърдено предложение на президента Еманюел Макрон, което да вдигне ветото договарянията за започване на договарянията на Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

В сряда министър председателят Кирил Петков нито удостовери, нито отхвърли информацията, че се приготвя негова аудиенция в Париж.

Българският държавен глава Румен Радев отхвърли опцията да взе участие в такава среща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР