Скандалът с шуробаджанашките назначения в Хасково е изправил кмета Добри

...
Скандалът с шуробаджанашките назначения в Хасково е изправил кмета Добри
Коментари Харесай

Работата в община Хасково е почти напълно блокирана

Скандалът с шуробаджанашките назначения в Хасково е изправил кмета Добри Беливанов пред кадрова рецесия, макар че той не признава това. "За момента нямам потребност ", сподели той в отговор на въпрос по какъв начин се оправя без заместници. Това обаче надали е тъкмо по този начин, тъй като кметът е дал повече пълномощия на шефове на дирекции в общината, написа "Сега ".

Преди месец двамата заместник-кметове Евгени Консулов и Милена Трендафилова подадоха оставки поради това, че са кум и някогашна съдружничка на депутата Делян Добрев. Пред "Сега " Беливанов описа, че ще работи единствено с един заместител - Велин Балкански, а с спомагателни отговорности ще бъдат натоварени шефове на звена в локалната администрация. Беливанов увери, че всички роднински назначения в общината са освободени. В същото време напрежението сред кмета, който беше изключен от ГЕРБ, и болшинството в Общинския съвет на Хасково от ГЕРБ продължава.

От началото на раздора сред кмета и локалната конструкция на ГЕРБ Общинският съвет е имал едно съвещание. "Трудно се работи ", заключи зам.-председателят на локалния парламент Митко Полихронов (ГЕРБ). В понеделник ръководителят на Общинския съвет Таня Захариева (ГЕРБ) изиска да бъде свикано изключително съвещание на 16 ноември поради това, че кметът Беливанов оспори през вчерашния ден решение на общинарите от последното съвещание.

Възражението на кмета е поради решението 181 хиляди лева, планувани за видеонаблюдение, да се трансферират за развиването на детско-юношеския спорт и културата. Според Беливанов не излиза наяве на какъв принцип са избрани размерите и предназначението на сумите, които ще се разпределят сред спортните клубове и културните организации и институции. Не било известно от предлагането на ГЕРБ защо съответно ще бъдат изразходвани средствата от страна на спортните клубове и културните организации, откакто не са планувани ограничения и отчетност. И предлага средствата за спорт и просвета да се дават на планов принцип след социална полемика. Ако не бъде признато възражението на кмета, той може да апелира пред Административния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР