Скандалът с обвинения в сексуални посегателства продуцент Харви Уайнстийн променя

...
Скандалът с обвинения в сексуални посегателства продуцент Харви Уайнстийн променя
Коментари Харесай

Как сексскандалът с Харви Уайнстийн ще промени Холивуд?

Скандалът с обвинявания в полови похищения продуцент Харви Уайнстийн трансформира корпоративния образ на Холивуд. Този скандал в шоубизнеса повлича лавинообразен развой след себе си. Това сподели в предаването „ Тази неделя” по bTV Благой Иванов, кинокритик и издател.

„ Голяма част от хората са сюрпризирани наужким, били са наясно с това”, уточни той.

По думите на журналиста Владислав Апостолов не приказваме просто за полов див звяр, а за изключително коренен перверзник.

„ Харви Уайнстийн е централна фигура в Холивуд. Той е демиургът на възраждането на самостоятелното кино от края на 80-те години. Той стои зад съвсем всеки огромен самостоятелен шлагер, взема планове, които не са толкоз комерсиални и ги прави влиятелни и почтени за награди като „ Оскар” и „ Златен глобус”. Той стои зад цялата кариера на Куентин Тарантино, продуцент е на „ Криминале” и на „ Влюбеният Шекспир”, за който взема „ Оскар”, означи той.

„ Колко са актрисите, които си замълчаха? Колко от актрисите, които през днешния ден познаваме, са му били любовници и са имали полови връзки с него за функции? Колко от функциите, които ние харесваме във филмите, които сме гледали, в действителност са били не артикул на гений, а на една софистицирана проституция”, попита той.

„ Много е чудноват този проблем - хем знаеш какво страшилище е, хем продължаваш да го търпиш в името на кариерата”, добави Благой Иванов.

„ Има солидно двуличие – множеството от хората, които са знаели или са подозирали, че Харви Уайнстийн е сериен полов див звяр, освен че работят с него, не просто толерират неговите трансгресии, те ги насърчават. Той е честван, празнуван, именуван е Бог. Той е фигурата, която символизира срещата сред парите, славата, изкуството и престижа”, уточни Владислав Апостолов.

Благой Иванов предвижда, че най-вероятно компанията на Уайнстийн евентуално ще потъне. ”Надявам се да има почтено правосъдно дело и той да си понесе последствията”, сподели той.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР