Скандалът между правосъдния министър Надежда Йорданова и главният прокурор Иван

...
Скандалът между правосъдния министър Надежда Йорданова и главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Скандалът расте. Правосъдният министър скочи на Гешев

Скандалът сред правосъдния министър Надежда Йорданова и основният прокурор Иван Гешев пораства. След като Гешев разгласи тази заран, че изпълнителната власт желае да го освободи от поста, с цел да овладее прокуратурата, Йорданова остро отговори.

" Абсолютно погрешно е изказванието, че изпълнителната власт желае да овладее прокуратурата. Това е нов опит да се измести фокуса на полемиката ", разяснява пред публицисти министърът.

" Две групи аргументи ще посочи пред членовете на Висш съдебен съвет за разглеждането всъщност за всички условия, които съм показала в предлагането си за предварително освобождение на Иван Гешев като основен прокурор. Първото и главно е решението на Конституционния съд, с което се удостоверява правото на министъра на правораздаването да прави сходни оферти и те са длъжни да го прегледат всъщност. Във втората група причини, даже някои от събитията да са почнали в интервал, в който Гешев не е бил основен прокурор, то отрицателният резултат от тях несъмнено се е показал в неговия мандат и той или не подхванал дейности за понижаване на нездравословните последствия, ами с дейностите и бездействията си ги е усилил ", съобщи Йорданова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР