Скандал между Илия Царски и организаторите на автомобилната надпревара Шипка-Дамасцена,

...
Скандал между Илия Царски и организаторите на автомобилната надпревара Шипка-Дамасцена,
Коментари Харесай

Илия Царски разкри любопитни подробности около скандала с лиценза му

Скандал сред Илия Царски и уредниците на автомобилната конкуренция " Шипка-Дамасцена ", в частност директорa й – Николай Мончев - беляза надпреварата от планинския шампионат през лятото. Припомняме, че в основата на разногласието съгласно уредниците бяха непозволени дейности по спортната кола на нерегламентирано за това място: откакто е пожелан рестарт поради злополука, Царски е трябвало да зареди гориво в предстартовата зона, само че той нарушил разпоредбите и се отправил към бокса, където механиците с изключение на гориво, са сменили и гумите му. Пилотът твърди, че не е било указано място за зареждане, че е напуснал зоната с пилотиращ автомобил и че не е сменял гуми, а единствено ги е почистил. Тогава успеха на Царски не бе приета, а спортният му лиценз бе лишен.

 Пресконференция на Илия Царски @@@
Няколко седмици по-късно лицензът му бе върнат от националния състезателен арбитражен съд след 6-часово съвещание, само че не и тези 25 точки, с които Царски към момента имаше късмет да се бори за купа. Така Царски отхвърля да вземе присъединяване във финалната фаза на шампионата, с цел да спести средства, само че с екипа си се заема да потвърди, че господин Мончев работи безусловно нерегламентирано като шеф на едно от най-титулуваните автомобилни надпревари в България. И съумява – през днешния ден Мончев е с четвърто наложено наказване от ФИА и краткотрайно е със спрени права.

Двете наложени на Царски санкции под връх Шипка в действителност са обжалвани по каналния ред – в период до 1 час пред уредниците, съобщи Царски на специфична конференция през днешния ден. Именно Мончев обаче не подписва в точния момент подаденото съобщение и то губи отминалостта си. Адвокатът на Царски – Любомир Добранов е безапелационен, че водачът не носи виновност за това.

 Пресконференция на Илия Царски @@@

На конференцията през днешния ден Илия Царски добави, че Николай Мончев надалеч не е работил дълго време във ФИА, както е твърдял. Пред медиите Царски посочи и най-грубите нарушавания на Мончев по време на тазгодишното издание на " Шипка-Дамасцена ". Това са изчезналия му своевременен автограф върху уведомлението за обжалване, фактът, че не му е предоставена опция да започва втория път след злополуката, защото е следвал пилотна кола, и потреблението на жълти знамена вместо червени. Автомобилният ас подсети, че предходната година е имало и тежък случай на надпреварата със фенове поради необезопасения от уредниците регион.

Царски заключи, че точно тези санкции са провалили сезона му в планинския шампионат, в който е бил водач до лятото.

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР