Скандал и негативни реакции в социалните мрежи, след като 17-годишно

...
Скандал и негативни реакции в социалните мрежи, след като 17-годишно
Коментари Харесай

Негативни реакции, след като момиче с украински корени стана Мис Варна

Скандал и отрицателни реакции в обществените мрежи, откакто 17-годишно момиче с украински генезис стана новата „ Мис Варна ”. Елизабет Кравец споделя, че за нея да завоюва короната е сбъдната фантазия.

„ Много съм горда и щастлива. Благодаря на журито, че реши тъкмо аз да нося тази купа ”, сподели тя.

Освен модата, огромна пристрастеност на Елизабет са и спортните танци. „ Тренирам от 4-годишна. Вече съм 10-кратна шампионка на България. Представям страната на международната сцена ”, сподели още Елизабет.

Момичето идва у нас от Украйна още преди 10 години.

„ Родена съм там. Баща ми е на половина евреин и на половина украинец ”, споделя още тя пред Нова.

Майката на Елизабет е българка, само че украинският генезис на миската породи вълна от отрицателни реакции в обществените мрежи. Сред тях не липсваха и мнения на политици, което за нея е необяснимо.

„ Като прочетох някои мнения и бях в действителност в потрес, тъй като няма смисъл въобще да се разяснява това, което въобще не е обвързвано с конкурса ”, счита момичето.

А що се отнася до войната в Украйна, момичето споделя, че не приема каквито и да е спорове и се надява военните дейности там да приключат скоро.

Дългогодишният уредник на състезанието Мира Матеева е безапелационна, че политиката няма място в състезанията за хубост.

„ Фокусът се измести от едно красиво, мъдро и надарено момиче, което изцяло заслужи тази купа и се придвижи в по този начин обичаната на всички тематика - спора в Украйна. Мисля, че тук няма място за политизиране ”, сподели тя.

А съгласно критериите Елизабет е отговаряла на всички условия.

„ Едно от най-важните условия е момичето да живее трайно във Варна или района, защото той е районен конкурс. Да има комплексност от качества - хармонично тяло, театрално държание, да е умна и е бонус, в случай че има гений. Нашата победителка има всичко това ”, разясни Матеева.

Оказва се също, че победи като тази не са казус в състезанието. „ През 2011 година завоюва Яна Димитрова, която по безусловно същия метод е с украински корени. Майка й е украинка, а татко й е българин, само че трайно живее в България. Даже към този момент е горда майка на 2 деца, живее в София ”, сподели още Мира Матеева.

Въпреки всичко Елизабет споделя, че усеща България, като своята родна страна. „ Мечтая за триумф в моделната кариера и да показва „ Мис България ” почтено ”, заключи тя.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР