Ситуацията в Близкия изток и необходимите действия за предотвратяване на

...
Ситуацията в Близкия изток и необходимите действия за предотвратяване на
Коментари Харесай

Мария Габриел обсъди ситуацията в Близкия изток с външния министър на Йордания

Ситуацията в Близкия изток и нужните дейности за попречване на ескалация на спора в района е била тематика на диалога по време на срещата сред вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова и заместител министър-председателя и министър на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман ас Сафади. Това заяви Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова във Facebook. Тя взе участие в Съвета по външни работи с министрите на страните членки на Европейски Съюз, който се организира в Брюксел.

Обсъдена е и идната аудиенция на Габриел през февруари по покана на министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман ас Сафади. Приоритизирането на стратегически сфери на съдействие от съвместен интерес също е наранено в границите на диалога.

" Изразих готовността на българската страна да семейства среща от Процеса " Акаба " на ниво държавни глави през 2024 година, като се надяваме това да бъде съпроводено от аудиенция на Негово величество краля на Йордания Абдула II ", написа Габриел.

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз обсъждат днес бъдещата задача на Европейски Съюз за гарантиране на сигурността на комерсиалното мореплаване в Червено море, където обвързваните с Иран йеменски бунтовници хуси направиха редица набези през последните седмици.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР