Британският крал удостои с висше военно звание сина си на

...
Британският крал удостои с висше военно звание сина си на
Коментари Харесай

Крал Чарлз удостои с военно звание сина си Уилям

Британският крал удостои с висше военно звание сина си на гала през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция.

Двамата рядко имат общи обществени прояви изключително в последно време, откакто му бе сложена ракова диагноза и беше заставен да ограничи изявите си. Сега монархът последователно стартира да се завръща към осъществяването на публичните си отговорности.

Чарлз създаде Уилям в почетен полковник на Военновъздушния корпус на армията – служба, която самият 75-годишен монарх заемаше в продължение 32 години. Церемонията се състоя пред вертолет " Апачи " (Apache) във Военния авиомузей в Южна Англия в наличието на военнослужещи.

" Той в действителност е доста добър водач ", сподели Чарлз за сина си, който е някогашен авиатор от английските Военновъздушни сили.

Това е следващо събитие, в което Чарлз взе участие, откакто краткотрайно престана да извършва публичните си функации поради поставената му диагноза. В края на април той възобнови обществените си изяви, съвсем три месеца откакто се разбра, че страда от неуточнено раково заболяване, поради което се е подложил на лекуване, показва Ройтерс.

Четиридесет и една годишният Уилям също престана да извършва формалните си функционалности в продължение на няколко седмици през март и април тази година, с цел да се грижи за брачната половинка си, откакто и тя разкри, че се е подложила на превантивна химиотерапия за рак. В петък той сподели, че тя " е добре ".

На днешната гала Чарлз сподели, че се сбогува " с горест ", само че че Военновъздушният корпус на армията ще продължи да се развива под управлението на сина му. " Грижете се са себе си и не мога да ви опиша какъв брой съм горделив, че съм бил с вас през цялото това време ", съобщи той.

Предаването на званието от бащата на сина бе оповестено предишния август, откакто Чарлз се възкачи на трона. По-късно през днешния ден Уилям прекара време с военнослужещите от корпуса, наблюдаваше учения, прегледа съоръжение и беседва с бойци.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР