Ситуацията с пожара в Кресненското дефиле е овладяна и се

...
Ситуацията с пожара в Кресненското дефиле е овладяна и се
Коментари Харесай

Очакват до понеделник вечер пожарът в Кресненското дефиле да бъде ликвидиран

Ситуацията с пожара в Кресненското дефиле е овладяна и се чака най-късно на следващия ден вечер огнената буря да бъде изцяло ликвидиранa. Това увери кметът на община Кресна Николай Георгиев, представен от БНР.

" Нещата се възстановяват. Огнищата, които бяха нощес, съвсем към този момент са овладяни. Няма място за терзание. Дано през днешния ден нещата към този момент да приключат. Над 600 души вземат участие в гасенето. Мисля, че през днешния ден, най-късно до на следващия ден, огнищата да бъдат потушени. Късно нощес, в региона над Кресненското ханче, имаше огнища, които започнаха отново да горят, само че екипите работиха до късно и нещата са локализирани ", уточни градоначалникът.

 Трети ден гасят пожара в Кресна, хората от 3 села се връщат по домовете си Обновена
Трети ден гасят пожара в Кресна, хората от 3 села се връщат по домовете си

Хеликоптери изляха 340 т вода...

Директорът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов също сподели, че в огромната част пожарите са овладeни.

" Имаме едно огнище на един фронт, който е на ската против основния път Благоевград - Кулата. Сега вършим оглед и започваме да вършим полосата за ограничението и потушаването на този фронт. Има задоволително хора, само че техника няма по какъв начин да бъде употребена, защото теренът е тежък. До обяд би трябвало да пресрещнем огъня. Няма заплаха за къщи и за хора ", увери Дамянов.

 Остават три дейни огнища на пожара в Кресненското дефиле Обновена
Остават три дейни огнища на пожара в Кресненското дефиле

Няма заплаха за хората

Модулни групи от състава на Сухопътните войски не престават и през днешния ден да оказват помощ в гасенето на пожарае. От 7 ч. тази заран на терен работят 50 военнослужещи с 5 броя техника от военно формирование 54 060 - Благоевград и 37 военнослужещи с 6 бр. профилирана техника от състава на военно формирование 28 610 - София.

Два хеликоптера Ми-17 от състава на Военновъздушни сили са в подготвеност да се включат в преодоляването на огнената буря. След разбор на ситуацията ще бъде взето решение за тяхното потребление.

Припомняме, към този момент четвърти ден пожарникари, горски чиновници, военни и доброволци се борят с пожарите край селата Сенокос, Стара Кресна, Ощава и Мечкул в Кресненското дефиле.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР