Ситуацията с изборите е непредвидима. Ключът от палатката е избирателната

...
Ситуацията с изборите е непредвидима. Ключът от палатката е избирателната
Коментари Харесай

Очаква ли ни Виденова зима

Ситуацията с изборите е непредвидима. Ключът от палатката е изборната интензивност. Ако тя бъде ниска, тогава ядрата на ГЕРБ и Движение за права и свободи ще имат непропорционална тежест и болшинството в Народното събрание може да се измести в тази посока. Усещането е, че ще има още едни избори, а това въобще може да не е по този начин. Шансът да съставим държавно управление след 2 октомври е 50:50. Това заяви бившият народен представител от " Демократична България " Владислав Панев в ефира на Bulgaria ON AIR. 

По думите му " Демократична България " би могла да се споразумее с  БСП, в случай че бъде решен геополитическият въпрос, обвързван с поддръжката за Украйна. 
-->
" Продължаваме промяната " е най-близкият ни сътрудник. Имаме разлики, само че те са минимални на фона на тези с останалите партии, които вероятно ще влязат в Народното събрание ", разясни той.

Панев акцентира, че ГЕРБ не е вид за съставяне на съдружно болшинство, защото " те са тъкмо противоположното на това, което целим - дълбоки промени ". 

" Виденова зима " няма да има . Евтиният азерски газ потегля от първи октомври, Чирен е цялостен на близо 80%. Алтернативите са от ден на ден. Руски газ съвсем не тече в Европейски Съюз, само че все пак се оправяме ", безапелационен бе претендентът за депутат. Той установи, че цената на газа към този момент е двойно под равнищата си от предишния месец. 

Панев загатна, че биха могли да бъдат контрактувани спомагателни количества азерски газ, които обаче ще бъдат на по-висока цена.

" Важно е да се приеме дефиниция за енергийна беднотия или блок цени, тъй че въпреки всичко потреблението на електрическата енергия да бъде следена малко по-добре ", счита той. 

Панев заключи, че държавната хазна не е празна. 

" Тя е цялостна с над 13 милиарда лв.. В страната не е имало толкоз пари не помня от кой момент. Вероятно  дефицитът в края на годината ще бъде по-малък от заложения в обновения бюджет ", заключи някогашният народен представител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР