Ситуацията около ваксината на АстраЗенека се развива изключително динамично. В

...
Ситуацията около ваксината на АстраЗенека се развива изключително динамично. В
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Жените с риск от тромбоцитни събития да се съветват с личните лекари

Ситуацията към имунизацията на " АстраЗенека " се развива извънредно динамично. В момента се правят интензивни изследвания, с цел да бъде изрично доказана връзката сред имунизацията и нежеланите проблеми с кръвосъсирването, а и да се изяснят вероятните движещи механизми и кои биха били уязвимите групи, с цел да се подхващат стъпки за оптимално ограничение на рисковете. Това сподели в “Денят започва” по Българска национална телевизия проф. Радостина Александрова - вирусолог към Българска академия на науките.

“Жените, които имат нараснал риск от тромбоцитни събития, би трябвало да се посъветват с персоналните си лекари и те вероятно да ги насочат към различен вид ваксина”, посъветва тя.

Наблюдаваните проблематични събития са разказани след слагане на първата доза на имунизацията, посочи вирусологът и добави:

“Това би трябвало да значи, че в случай че човек е минал през първата доза и не се е случило такова нещо, би трябвало да има една по-голяма убеденост да пристъпи към втората доза.”

Проф. Александрова предложи хората да са спокойни като взимат решение и да постъпват по този начин, “както им диктува сърцето”.

“Тоест тези, които желаят да продължат с втора доза “АстраЗенека”, тъй като не са имали проблем първия път, тъй като това са доста редки събития, могат да продължат. Тези, които имат терзание, биха могли да сменят имунизацията. За мен е доста значимо хората, които отиват да се имунизират, да го вършат с чувството, че е за положително и в името на това да се върнем по-скоро към естествения си метод на живот, а не да отиват с болежка в душата, че може да им се случи нещо”, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР