Сиропът от агаве е нова алтернатива на захарта след тръстиковата

...
Сиропът от агаве е нова алтернатива на захарта след тръстиковата
Коментари Харесай

Вместо захар - сироп от агаве

Сиропът от агаве е нова опция на захарта след тръстиковата захар, кленовия сироп и стевията. Той съставлява натурален подсладител, изцяло усвояем от човешкия организъм.

Сиропът, получен от агаве, се назовава още медена вода. Той е по-сладък от меда и е 1.5 пъти по-сладък от захарта.

Агавето е растение, доста наподобяващо на кактус. Може да бъде открито в мексиканските пустини. Негови откриватели са ацтеките, които го наричали подарък от боговете. Днес от агаве се създава известната мексиканска напитка текила.

Нектарът, извлечен от вътрешната и месеста част на агавето, е с невисок гликемичен показател. Това разрешава цялостното му асимилиране от организма. Сиропът се употребява сполучливо за подслаждане на храни и питиета и може да замести захарта изцяло.

Освен че защищава от вредите на бялата захар, агавето ни носи и редица изгоди. Установено е, че в него се съдържа значима субстанция, която защищава от редица болести като остеопороза. Тя контролира равнищата на инсулин в кръвта и се се бори против процесите на декалцификация. В агавето се откриват и субстанции, които сполучливо защищават от рак на дебелото черво.

 Агаве

Почитателите на агавето настояват, че сиропът укрепва имунната система и покачва равнищата на сила в тялото. Когато замените захарта със сироп от агаве и го консумирате умерено, той способства за понижаване на тежестта.

Нектарът може да се прибавя във всичко, защото не трансформира усета на ястията и питиетата, както става при използването на кленов сироп и мед да вземем за пример. Той има мек и прелестен усет, който се харесва на всеки.

Както с всяко друго нещо обаче, и със сиропът от агаве не би трябвало да се прекалява. При предозиране и ферментация изгодите от него се губят. Поради това експерти поучават да не се опитваме да си набавим от агавето посредством консумация на текила – няма смисъл.

И защото има повишено наличие на фруктоза, огромните количества от него могат да доведат до редица болести, защото тя се натрупва и метаболизира единствено в черния дроб.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР