Сирийски бежанци засегнати от войната, излезнаха с лозунги и скандирания

...
Сирийски бежанци засегнати от войната, излезнаха с лозунги и скандирания
Коментари Харесай

Няма да чакаме повече, скандират сирийци пред германското посолство в Гърция

Сирийски бежанци наранени от войната, излезнаха с лозунги и викания " няма да чакаме повече ", на митинг пред немското посолство в Атина, оповестява Ройтерс.

Те са недоволни от забавянето на тяхното събиране с околните им в Германия. Около 100 души, измежду които дребни деца, се насочиха от Народното събрание към посолството, държейки картонени лозунги с надписи " желая моето семейство " и викайки за пътешестване до Германия.

Гръцките медии оповестяват, че Гърция и Германия са се споразумели импровизирано да забавят бежанците и да оставят фамилиите в Гърция, месеци откакто са избягали от гражданската война в Сирия.

Около 60 000 бежанци и мигранти, най-вече сирийци, афганистанци и иракчани, са били в Гърция повече от година откакто затварянето на границите на Балканите е спряло пътуването им, което мнозина възнамерявали да подхващат към Централна и Западна Европа.

" Моето обръщение е " задоволително изчакване, задоволително страдалчество ", декларира 41-годишната сирийка Малък Рахмун, която живее в гръцки лагер с трите си дъщери, а брачният партньор и синът ѝ са в Берлин. " Чувствам, по какъв начин сърцето ми е нещастно ", добавя тя.

Рахмун декларира, че тя с нейните дъщери е подала молба да се събере със фамилията си предходната година, само че гръцките управляващи не са им дали явен отговор.

Споразумение сред Турция и Европейския съюз през март 2016 година забави потока от хора, които минават в Гърция, само че към 100 души дневно не престават да идват на гръцките острови.

Близо 11 000 бежанци и мигранти са минали тази година в Гърция, по отношение на 173 000 през 2016 година, което е една дребна част спрямо близо 1 млн. през 2015 година

Повечето от новопристигналите тази година са дами и деца съгласно данните на Организация на обединените нации. В предходните години мъжете са първите, които бягат в Европа, оставяйки другите членове на фамилията да ги следват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР