Сирийската обсерватория за човешки права няма доказателства за химическа атака

...
Сирийската обсерватория за човешки права няма доказателства за химическа атака
Коментари Харесай

Няма доказателства за химическа атака в Сирия, разкри организация

Сирийската обсерватория за човешки права няма доказателства за химическа офанзива над Латакия, съобщи AFP.
Базираната във Англия мониторингова организация изрично декларира, че няма данни, които да допускат, че сирийската войска е направила нова химическа офанзива, макар изявлението на Вашингтон, че имат такова съмнение.
„ Нямаме доказателства за такава офанзива ”, съобщи Рами Абдул Рахман, началник на Сирийската обсерватория за човешки права.
„ Ние не сме документирали никаква химическа офанзива в планините на Латакия ”, добави той.
Алиансът Хайт Тахир ал-Шам воден от някогашния филиал на Ал Кайда упрекна държавните сили в Дамаск за осъществяването на офанзива с хлор против бойците на алианса в северната част на провинция Латакия в неделя.
Сирийската войска отхвърли това обвиняване и го назова небивалица.
Но от държавния департамент на Съединени американски щати обявиха, че е имало индикации, че държавното управление на сирийския президент Башар Асад е употребило химическо оръжие в неделя.
„ Все още събираме информация за този случай, само че повтаряме нашите предизвестия, че в случай че режимът на Асад употребява химически оръжия - Съединени американски щати и нашите съдружници ще отговорим на това бързо ”, съобщи представителят на държавния департамент.
Абдул Рамах съобщи, че единствено джихадисти са били в местността в неделя по време на хипотетичната офанзива, което прави съвсем невероятно потвърждаването на този случай.
„ Нямало е цивилни там ”, разгласи публично той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР