Сирийската криза и израело-палестинското напрежение след решението на САЩ за

...
Сирийската криза и израело-палестинското напрежение след решението на САЩ за
Коментари Харесай

Сирия и Палестина са основни теми на срещата на Ердоган и Макрон в Париж

Сирийската рецесия и израело-палестинското напрежение след решението на Съединени американски щати за Ерусалим ще са съществена точка в дневния ред при визитата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Париж по-късно през днешния ден.

Очаква се двамата да обсъдят протичащото се в Сирия и за бъдещето на сирийския президент Башар Асад - които отчасти се разминават - и възможния кротичък конгрес в Сочи в края на месеца. Наскоро Ердоган сподели, че Асад е " терорисТ " и е невероятно в Сирия да има мир, в случай че той е на власт. Макрон обаче счита, че Франция би трябвало да упорства за договаряния с всички страни в траялия съвсем седем години спор и дава обещание, че ще последват " начинания " за Сирия при започване на тази година.

Източник на " Ройтерс " от Елисейския замък означи и че " въпросът за човешките права също ще бъде издигнат, " без да прецизира детайлности. Възможно е обаче да става дума за отговора, който даде Турция на несполучливия опит за прелом през юли 2016 година, уволнявайки или арестувайки хиляди по съмнение за връзки със посочения за началник свещеник Фетхуллах Гюлен.

В телефонен диалог през декември Ердоган и Макрон договориха опит да разубедят американския си сътрудник Доналд Тръмп, който реши да признае Ерусалим за столица на Израел и провокира гневната реакция на редица мюсюлмански страни. Тогава обаче Макрон също по този начин помоли Ердоган за по-спокойна реакция след дейностите на Тръмп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР