Сиренето е може би най-известният и харесват млечен продукт в

...
Сиренето е може би най-известният и харесват млечен продукт в
Коментари Харесай

Как да приготвим перфектното запечено сирене на тиган?

Сиренето е може би най-известният и харесват млечен артикул в международен мащаб. Не е ясно какъв брой типа от него се създават, само че във Франция единствено са над 300 типа.

При това многообразие е естествено сиренето освен да се употребява в прясно положение, само че и да се готви Възможните предписания със сирене са в действителност впечатляващи:

- панирано сирене;

- печено сирене;

- хапки със сирене;

- пържено сирене;

- запеканки със сирене и т.н.

Подправките, които си партнират добре със сиренето, също са доста - босилек, риган, магданоз, мащерка, къри, черен пипер, червен пипер и други. Всички тези благоприятни условия за термична обработка и овкусяване на сиренето разрешават забавни кулинарни опити с този артикул. Запеченото сирене на тиган и един от обичаните аламинути на всеки фен на сирене, а и на всеки обожател на сандвичите.

Как да приготвим съвършено запечено сирене на тиган, което да разнася аромата си в кухнята и да се топи в устата?

Сирене на тиган

За феновете на ястия, в които усетът на сиренето господства над други съставки и подправки, е семплата, класическа, само че доста добра рецепта на това ядене с изразен усет на млечния артикул.

Необходими артикули:

- 1/4 кг сирене - твърдо и без непотребна вода

- 2 домата

- 150 г масло

- Сол, червен пипер и босилек на вкус

Приготвяне:

В разтопеното в тигана масло се поставя нарязаното на плочки сирене. Оставя се да се пече, до момента в който добие леко златист цвят и се обръща от другата страна за същия резултат. Доматите се режат на шайби и се подреждат върху всяко парче сирене, поръсва се с червен пипер, босилек и се захлупва с похлупак. След няколко минути ястието е готово. Сервира се топло.

Сиренето на тиган може да се направи и със заливка за фенове на по-сочни и течни ястия.

Сирене на тиган със заливка

 Запечено сирене на тиган

Необходими артикули:

- 1/4 кг прясно или свежо сирене

- 1 чаена лъжичка мед

- 50 мл вода

- 1 супена лъжица олио

- Щипка мащерка

- Малко червен пипер за поръсване

Приготвяне:

Нарязаното на правоъгълни части сирене се запича на тиган. Прави се заливка от меда, олиото, водата и мащерката и се слага на котлона да заври, след което се изключва и довира още 1-2 минути. Запеченото сирене се подрежда в паница и се залива с изстиналата заливка. Поръсва се с червен пипер. Може да се наредят от горната страна части домати и краставици по избор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР