Сирената с благородна плесен, нежни и пикантни, със странна мрежа

...
Сирената с благородна плесен, нежни и пикантни, със странна мрежа
Коментари Харесай

Какво да сготвим със синьо сирене

Сирената с благородна мухъл, нежни и пикантни, със странна мрежа от сини жилки и великолепен мирис, могат сполучливо да бъдат употребявани като съставна част от вкусно ядене.

Повечето хора хапват сините сирена с приятност и не могат да си показват, че могат да сготвят нещо с тях. А синьото сирене е доста уместно за приготвянето на разнообразни типове ястия и не е належащо огромно количество от него, с цел да се получи храна с прелестен мирис.

За готвене се употребява единствено качествено синьо сирене – то се познава по яркия цвят на сините жилки и с аромата си, който е характерен, само че в него не би трябвало да има и намек за кисели нотки.

Рокфор е най-известното синьо сирене. Добавете го в нормалните ястия и то ще обогати усета на зелената салата, на пицата и на спагетите.

Синьото сирене се натрошава и се разпределя върху зелената салата, а от горната страна са овкусява с балсамов оцет и зехтин. Настърганото синьо сирене се прибавя в пицата – преди изпичането й или по-късно, а също по този начин с него се поръсват сварените спагети или различен тип паста.

Натрошете синьо сирене и го прибавете в затоплена течна сметана. Кипнете го на муден огън, като непрекъснато разбърквате, и по-късно прибавете в соса авансово запържени пилешки филенца. Сервирайте с алено вино.

 Пица със Сирене

Абсолютно същия сос можете да употребявате, с цел да залеете с него авансово сварени или задушени моркови, броколи или карфиол. Сосът от синьо сирене е подобаващ също по този начин за корен от целина, нарязан на кръгчета и подготвен на пара или задушен.

Настърганото синьо сирене трансформира елементарният сварен ориз в изтънчено ядене. Синьото сирене се употребява за подготвяне на лазаня вместо елементарен кашкавал или пармезан.

Когато печете месо, прибавете натрошено синьо сирене в соса от печенето, разбъркайте, прибавете подправки и сервирайте този сос с месото.

Синьото сирене е доста уместно за пълнене на зеленчуци. Пикантно мезе за мартини се получава, в случай че напълните със синьо сирене зелени маслини, на които сте махнали костилките, разрязали сте ги по дължина, и откакто сте ги напълнили, сте събрали още веднъж половинките.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР