Хизбула обяви, че е извършила координирани удари с ракети и

...
Хизбула обяви, че е извършила координирани удари с ракети и
Коментари Харесай

Хизбула атакува девет израелски военни обекта

Хизбула разгласи, че е направила координирани удари с ракети и дронове против девет израелски военни обекта , засилвайки враждебните дейности на южната граница на Ливан за втори следващ ден, предава Ройтерс.

Нападенията бяха осъществени в отговор на, който умъртви почитан пълководец на Хизбула. Според ливански източник по сигурността, това е най-голямата офанзива, осъществена от Хизбула от октомври, когато групата стартира да размена огън с Израел на фона на войната в Газа.

В ранните часове на петък, удар върху постройка източно от ливанския пристанищнен град Тир докара до гибелта на една цивилна жена и рани над 10 души , доста от които деца, съгласно два ливански източника по сигурността. Израелската войска съобщи, че проверява случая.

" Хизбула " отново изстреля десетки ракети против Израел

Двама души са ранени от шрапнели

Хизбула съобщи, че е изстреляла залпове от ракети " Катюша " и " Фалаг " към шест израелски военни обекта. Телевизията на Хизбула, " Ал-Манар ", заяви, че са били изстреляни над 100 ракети по едно и също време . В допълнение, Хизбула е употребила атакуващи дронове против щабовете на Северното командване на Израел, разследващ щаб и военни казарми. Според източник на Ройтерс, това включва изстрелване на най-малко 30 атакуващи дрона по едно и също време, което го прави най-голямата дронова офанзива на групата досега в осеммесечния спор.

В четвъртък, сирени за въздушно нахлуване прозвучаха в градовете в Северен Израел, а израелски публични лица оповестиха за към 40 изстреляни ракети в следобедите часове. Държавната телевизия Кан излъчи фрагменти на многочислени въздушни прехващания на ракети над израелски градове, в това число в Сафед, на към 12 км от границата. Двама души бяха ранени от осколки, заяви националната работа за незабавна помощ на Израел.

" Хизбула " засипа с ракети " Катюша " Северен Израел

Няма потърпевши

Израелските удари са умъртвили над 300 бойци на Хизбула в Ливан - повече в сравнение с в последната огромна война сред страните през 2006 година Броят на цивилните жертви е към 80. Атаките от Ливан са умъртвили 18 израелски бойци и 10 цивилни. Обменът на огън е довел до разселването на десетки хиляди хора от двете страни на границата.

Лидерите на Г-7, събрани в Италия, показаха дълбока угриженост по отношение на обстановката на границата сред Израел и Ливан. Говорителят на израелското държавно управление Давид Менцер съобщи: " Дипломатично или военно, мирът ще бъде възобновен в нашия север. Израел ще се отбрани. Не би трябвало да има никакво подозрение по отношение на това. "
 Съединени американски щати и Франция посредничат за помирение сред
Съединени американски щати и Франция посредничат за помирение сред " Хизбула " и Израел

Подкрепяната от Иран формация " Хизбула " отвори втори фронт против Израел малко след нападението на " Хамас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР