Синдромът на Отело е известен с това име заради героя

...
Синдромът на Отело е известен с това име заради героя
Коментари Харесай

Синдромът на Отело предизвиква патологична и налудничава ревност

Синдромът на Отело е прочут с това име поради героя в пиесата на Шекспир, който се характеризира с нездравословна ревнивост и непрекъснатото разбиране, че сътрудникът му е погрешен.

Въз основа на историята, основана от известния създател, психическата просвета е избрала името.
Въпреки че разстройството е наречено по този метод, в действителност това е патологична ревнивост или ревнивост със съществени последствия за психологичното здраве на хората и тяхното всекидневно действие.

В обяснението на синдрома на Отело фокусът е върху разнообразни аргументи. Сред тях е психическата накърнимост на ревностната персона.
Изразява се в прочувствена взаимозависимост, боязън от занемаряване, персонална неустановеност, несъразмерна потребност от поддръжка, наред с други аспекти.

И най-после, доста значимо е да се изследва съществуването на други разстройства, които могат да бъдат в основата на развиването на патологичната ревнивост. Например, генерализирани тревожни разстройства, обсесивно-компулсивно или параноидно разстройство.

Налудничавото разбиране за хипотетичната невярност е налице непрекъснато, даже когато няма доказателства. Така човек с патологична ревнивост ще откри признаци на машинация там, където ги няма. Той ще търси самичък мотиви да слага под подозрение верността на колегата си.

Има три съществени характерности на патологичната ревнивост:
Липса на същинска причина Странни мотиви на съмненията Прекомерна и ирационална реакция
Сред типичните признаци на синдрома на Отело откриваме следното:
Свръхбдителност и непрекъсната паника: защото тази концепция за машинация се поддържа от самото начало, има и положение на паника, с цел да се ревизира изневярата когато и да е.Натрапчиви и контролиращи настройки: те се демонстрират посредством цялостна липса на почитание към пространството на другия човек или неговите движимости. Партньорът се управлява, вършат се спонтанни визити или на работното място, или на техните обществени събирания.Физическо или вербално принуждение: против лицето, което е упрекнато в невярност. Има обиди, крясъци, обвинявания и нападки.Когнитивни пристрастия: пристрастията към потвърждението водят до пояснение единствено на тази информация, която удостоверява това, в което към този момент се има вяра.Постоянно съществуване на отрицателни страсти: като яд, виновност, гняв, възмущение
Хората, които имат патологична ревнивост, се нуждаят от психическо лекуване, с цел да работят върху налудничавите и параноични мисли за ревнивост и невярност. Когато връзката продължава, е значимо в даден миг да се организира терапия за двойки.

Понякога сътрудникът на ревностния може да се приспособи към условията му, ограничавайки живота си. Друг срещан сюжети е да прибягва до несъмнено държание, с цел да избегнете сцените, без да осъзнава, че това ги ускорява и усилва недоверието.

Например, постоянно срещано е да се изрича неистина, с цел да се избегне започването на спор. Ревнивецът обаче пояснява, че тази неистина в действителност крие машинация.

От друга страна, ревността има голямо прочувствено влияние върху колегата на ревностния човек. Следователно стартира да се визира и неговото психическо здраве в даден миг.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР