Синдикат Образование категорично протестира срещу вменяването от МВР допълни отговорности

...
Синдикат Образование категорично протестира срещу вменяването от МВР допълни отговорности
Коментари Харесай

Синдикат Образование: Полицията се държа неадекватно, не е работа на учителите да проверяват за бомби

Синдикат " Образование " изрично стачкува против вменяването от Министерство на вътрешните работи добави отговорности към педагогичен експерти, които са в прорез с длъжностите характерности на учителите. Изискването учителите да ревизират за бомби и взривни устройства не кореспондират с техните компетентности и е неуместно да носят отговорности при взимане на сходни решения, оповестиха от Синдиката .

Полицията се държи безпределно несъответстващо и нееднозначно при осъществяване на протоколите за отбрана от терористична опасност в другите просветителни институции.

Вчера при аналогични обстановки в две столични учебни заведения, служители на реда са вземали разнообразни решения!

Не е възможно постройките на просветителните институции се третират по друг метод в съпоставяне със постройка на съд, прокуратура или на някоя друга социална институция.

Настояваме министъра на вътрешните работи да уточни протокола и да спре със заканите към учители за възможни наказания и отговорности.

Синдикатът декларира, че българските учители на са антитерористи и не следва да бъдат товарени с отговорности или да бъдат заплашвани за непознати такива!

По мотив на формираните през вчерашния ден актове за спиране на образователни заведения през вчерашния ден по самодейност на министъра на вътрешните работи, синдикатът упорства изрично да се анулират неотложно тези актове и да се спре да се третира българския преподавател като " неопитен " служител на реда!

Ако министър Дерменджиев не анулира неотложно формираните актове и не спре с прехвърлянето на отговорности от служители на реда към учители, Синдикат " Образование " ще изиска неотложно оставката на министъра на вътрешните работи!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР