Синдикат на служителите на МВРВ за равенство и интеграция. Това

...
Синдикат на служителите на МВРВ за равенство и интеграция. Това
Коментари Харесай

Поискаха от Бойко Рашков създаване на гей-синдикат в МВР! Първите вече се записаха

Синдикат на чиновниците на МВРВ за тъждество и интеграция. Това е нова организация, която Петромир Генчев се пробва да учреди.

Идеята е тя да пази правата на хората с друга полова ориентировка в системата на Министерство на вътрешните работи. Генчев работи като патрулен служител на реда във Враца.

„Аз съм бисексуален мъж със своето минало и понастоящем съм фамилен с две деца. Не считам, че предишното на който и да е човек би трябвало да бъде обект на публично внимание и да те ненавиждат поради това какъв си“, сподели в предаването „Тази сутрин“ служителят на реда от Враца.

Той е изпратил писмо до управлението на Министерство на вътрешните работи с предложение за основаването на новия профсъюз преди няколко месеца. Все още няма отговор.

„Още никой не желае да се забележим, да седнем и да стартира диалог по тематиката. Това е показателно, че има проблем. В писмото като цяло представяме синдикати и неговите цели. Говорим намерено за проблемите с дискриминация в системата на МВР“, изясни Генчев.

По думите му тематиката за другата полова ориентировка измежду работещите в Министерство на вътрешните работи е табу. Засега предпочитание за участие в синдиката са декларирали 7 души, които са хетеросексуални мъже, толерантни към другите.

Генчев не знае какъв брой тъкмо са хората с друга полова ориентировка в системата на Министерство на вътрешните работи, само че се надява, че доста чиновници ще се причислят към организацията. Той предизвести, че ще се обърне към съда и ще подсети за еврпоейските наставления и интернационалните контракти, които България е подписала.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР