Симфоничния оркестър Lords of the Sound, познати от Властелинът на

...
Симфоничния оркестър Lords of the Sound, познати от Властелинът на
Коментари Харесай

Симфоничният оркестър, озвучил Властелинът на пръстените, тази вечер с концерт във Варна

Симфоничния оркестър " Lords of the Sound ", познати от " Властелинът на пръстените ", ще изнесе концерт довечера във Варна. От 19.30 часа сцената на Фестивален и конгресен център във Варна ще посрещне виртуозните музиканти. Това е второто турне на музикантите в Европа, което минава при извънреден триумф. С активността си те оказват помощ и на Украйна, която продължава да се бори против нашествието на Русия.

Във удивителен двучасов концерт с присъединяване на хор и солисти, на сцената ще оживее именитият и приказен свят на хобитите и елфите, пресъздаден гениално от музиката на Хауърд Шор, притежател на " Оскар ", написана за фамозната кино трилогия " Властелинът на пръстените "!

Мордор и красивите лирични песни на елфите ще завладяват сърцата на меломаните в концерта на Lords of the sound - “Lords of the Rings in Concert ”!

“Lords of the Sound ” е Киевски симфоничен оркестър, чийто професионализъм, сексапил и харизма го вършат известен в цяла Украйна, само че и отвън рамките й, на целия европейски континент!

В началото на 2014 година продуцентът Андрей Новаторов основава бравурния оркестър, воден от голямото предпочитание да пресъздава музика на модерни композитори, които творят за филмовата промишленост!

Липсата на подобен репертоар в съществуващите оркестри, прави начинанието извънредно сполучливо и “Lords of the Sound ” запълва тази празнота съвършено!

За негативно време оркестърът се трансформира в един от най-желаните и прави няколко концертни турнета както в украинските градове, по този начин и в чужбина!

“Lords of the Sound ” взе участие интензивно във фестивали, градски тържества и общи планове с известни актьори от страната.

Благодарение на ентусиазма на музикантите и любовта и предаността им към фена, през първата година към момента не толкоз известният оркестър свири на такива влиятелни подиуми като оперните театри на Украйна и Националния замък в столицата й!

Господарите на звука в действителност са надарени младежи, минали взискателна конкурсна селекция и потвърдили правото си да работят в един от най-хубавите европейски оркестри!

В момента репертоарът на “Lords of the sound ” се състои от над 300 песни от разнообразни стилове.

Освен музика от филми те извършват и музика за деца, геймърска музика, рок шлагери, класика и джаз. Постоянното предпочитание за рационализиране стимулира музикантите към нови подвизи и достижения!

В същото време екипът се разраства доста бързо, добавяйки развлекателни детайли, театрални постановки, специфични резултати и други събития.

Освен висококачествения тон, се подчертава и върху външния тип на оркестъра и на артистичното държание на музикантите на сцената.

Диригент е маестро Шахрох Фатизаде, а идните проекти на оркестъра включват доста нови и съвременни планове, световни проекти и хрумвания!

“Lords of the Sound ” канят варненци да станат част от този празник, който носи наслада и приятност в сърцата!

Достатъчно е един път да присъствате на техен концерт и ще се връщате още веднъж и още веднъж!

Фестивален и конгресен център – Варна

22 януари, неделя, 2023 година, 19:30 ч.!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР