Силното застудяване, което се очаква през идната седмица, може да

...
Силното застудяване, което се очаква през идната седмица, може да
Коментари Харесай

„Дейли Мейл”: Ще врътне ли кранчето Путин? Великобритания е оставена на милостта му насред студ и привършващи газови запаси

Силното захлаждане, което се чака през идната седмица, може да остави Англия на милостта на съветските газови снабдители, предизвестиха специалисти. Ниските температури в неделя и понеделник най-вероятно ще повишат до небето търсенето на газ на Острова и цяла Европа.

В отчет на анализаторите от S&P се предизвестява, че съветският газ може да се окаже единствената алтернатива за страните от Европа, в случай че те внезапно изпитат потребността от повече " синьо гориво ", тъй като останалите снабдители към този момент оповестяват за изчерпващи се ресурси.

Газовите запаси на Стария континент сега са на рекордно ниски равнища след студеното време през миналите седмици и затварянето на газови складове във Англия.

В отчета се споделя: „ Търсенето на газ се чака да се повиши още веднъж в края на седмицата в Северозападна Европа, което, евентуално, ще докара до повишаване нуждата от импорт на съветски газ. С оглед на предстоящото нараснало търсене, съветските снабдители на газ ще са единственият източник при създалите се условия. Местното произвеждане и другите източници на импорт са дейно изчерпани “.

Всичко това се случва на фона на ескалацията на напрежението сред Москва и Лондон по отношение на покушението против живота на някогашния офицер от ГРУ Сергей Скрипал, който бе токсичен с нервнопаралитичен газ в Солсбъри. Според английската страна зад покушението стои Русия. От Кремъл изрично отхвърлиха обвиняванията.

Англия към този момент разгласи, че ще приключи двустранните контакти на високо ниво с Русия и ще анулира поканата към съветския външен министър Сергей Лавров да посети страната. Официални лица от кабинета и от кралското семейство няма да посетят Световното по футбол в Москва.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР