Силното представяне на африканските отбори на Световното първенство по футбол

...
Силното представяне на африканските отбори на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Ото Адо поиска повече квоти за африкански отбори на световните първенства

Силното показване на африканските тимове на Световното състезание по футбол до момента демонстрира нуждата от повече квоти за континента за идните международни финали, сподели селекционерът на ганайския народен тим Ото Адо.

От петте африкански класирали се за шампионата през 2022 година Сенегал и Мароко доближиха до осминафиналите, Гана може да продължи напред с победа в последния си мач от групата против Уругвай на следващия ден, до момента в който Камерун към момента има късмет, в случай че победи към този момент класиралата се Бразилия.

Само Тунис, който победи Франция с 1:0 в сряда, е отстранен до момента.

Говорейки преди успеха на Мароко над Канада с 2:1, котяо остави тима преди всичко в група F в четвъртък, Ото Адо похвали Сенегал, първият африкански тим, класирал се за осминафиналите в Катар.

" Много се веселя, че нашите африкански братя се класираха ", сподели Адо на конференция.

" Със сигурност е ентусиазъм. Преди всичко се веселя за Сенегал, това е доста, доста значимо. Както всички знаете, Африка е експлоатиран континент. В историята доста неща се объркаха и потеглиха против нас ", сподели още Адо, представен от Ройтерс.

" Опитваме се да зарадваме хората в Гана и цяла Африка. И се надявам, че всички схващат, че би трябвало да дадем всичко, което можем, тъй като от време на време за хората вкъщи това е последна вяра ", сподели Адо.

Гана има най-хубави резултати от всички африкански страни, достигайки до елиминациите на две от последните си три Световни шампионати и е една от трите африкански страни, стигнали до четвъртфиналите.

Адо сподели, че петте места за Световната купа за континент, където 55 народи вземат участие в квалификациите, са незадоволителни спрямо Европа, където същият брой страни се състезават за 13 квоти.

" Много е мъчно за нас, вероятността да продължим е по-ниска, в сравнение с други народи като в Европа, те имат 13 места.

Томас Партей от Гана, който играе за Арсенал в Англия, сподели, че на Световното състезание липсват положителни африкански играчи заради дребното квоти за тимовете от континента.

" Не съм сюрпризиран ", сподели той за представянето на африканските тимове.

" Знаем, че множеството африкански страни работят по-усърдно. Имаме доста качествени играчи, само че не всички съумяват да се класират на международни финали ", сподели Партей.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР