Силно затруднено остава преминаването към Гърция. От 5 часа тази

...
Силно затруднено остава преминаването към Гърция. От 5 часа тази
Коментари Харесай

Километрични опашки от тирове на Кулата

Силно затруднено остава прекосяването към Гърция. От 5 часа тази заран гръцките управляващи още веднъж вкараха ограничаване за товарни коли на граничните пунктове с България. 

На “Кулата ” и “Маказа ” не се пропущат коли над 3,5 тона. На “Илинден-Ексохи ” минават единствено товарни коли с един лидер след показване на QR код.

На “Капитан Петко войвода-Орменион ”, “Ивайловград “ и „ Златоград ” възбраната е за всички типове коли. На най-натоварения граничен пункт – “Кулата ”, още веднъж се образуваха километрични опашки от чакащи камиони.Причината за възбраните от гръцка страна е неприятното време. Голяма част от пътната мрежа в южната ни съседка е заледена. Напълно е спряно придвижването по автомагистралата Атина – Ламия.

Заради неприятното време е в действие и възбрана за прекосяване на товарни коли през граничния пункт “Гюешево ” на границата с Република Северна Македония, оповестяват от Гранична полиция, написа struma.bg.

В Северна Гърция температурите паднаха до минус 20 градуса в Козани, а островите бяха изумени от мощни северни ветрове, достигащи скорост до 118 км/ч.

Сняг валя и в центъра на Атина, а главната автомагистрала, свързваща столицата със северната част на страната, беше затворена заради изобилния снеговалеж. Властите предизвестиха хората да лимитират излизането на открито, доколкото е допустимо.

Времето се утежни внезапно, откакто в петък температурата на въздуха в страната доближаваше 20 градуса над нулата.

Очаква се преваляванията от сняг да продължат в Централна, Южна и Северна Гърция и през идващия ден, като това ще засегне в това число столицата и южния остров Крит.

Макар че в Северна Гърция и в планинските региони е всекидневно да вали сняг през зимата, на островите и в столицата това е рядко събитие, показва организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР