Силният човек в Продължаваме промяната Даниел Лорер намигна на ГЕРБ.

...
Силният човек в Продължаваме промяната Даниел Лорер намигна на ГЕРБ.
Коментари Харесай

Лорер намигна на ГЕРБ. Ще има ли разбирателство?

Силният човек в „ Продължаваме промяната ” Даниел Лорер намигна на ГЕРБ. Политическа партия няма да поддържа кабинет с мандат на Борисовата партия, само че ще беседва с нея по 16-те политики, които предлага. Това заяви Лорер в знаково изявление за „ Стандарт ”.

-->
16-те политики не са червени линии. Те са политики, които би трябвало да придвижат България напред - повишение на пенсии, минимална работна заплата, увеличение на прага за Данък добавена стойност, законите по Плана за възобновяване и резистентност. Всичко това са все политики за България. И несъмнено, че някои от тях могат да бъдат договаряни в какви параметри да се случат, сподели Даниел Лорер.

Той не отхвърли диалози по тях с ГЕРБ. Напротив. По тези 16 политики ние ще преговаряме с всички. И с ГЕРБ, и с Движение за права и свободи. Но това са договаряния за политики, а не за държавно управление, безапелационен бе той.

Лорер за първи път подвигна завесата, обяснявайки за какво Политическа партия не съумя да се задържи във властта. Аз несъмнено считам, че ние можехме да управляваме по-добре в няколко аспекта. Преди всичко ние бяхме извънредно ангажирани с ръководството на България в една тройна рецесия - и здравна, и инфлационна, и военна. И това лиши голяма част от нашето внимание като начинаещи политици, заради което не комуникирахме задоволително с българските гласоподаватели. Тази липса на връзка, която изгубихме по време на ръководството, ни коства доста публично доверие. Това ясно го осъзнаваме, сподели Лорер.

В самото ръководство имахме извънредно внимателен баланс, който трябваше да се поддържа сред десните позиции на Демократична България и левите на Българска социалистическа партия. В положение на четворна коалиция и, да речем, на " поп " тезите на Има Такъв Народ, т.е., в положение на ляво, дясно и " поп ", да управляваш страна на фона на тройна и на международна рецесия, мисля, че е значително предизвикателство, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР