Силните природни пожари в Австралия доведоха до закриването на редица

...
Силните природни пожари в Австралия доведоха до закриването на редица
Коментари Харесай

Австралия затваря няколко посолства заради пожарите

Силните естествени пожари в Австралия доведоха до закриването на редица посолства в столицата Канбера. Местните управляващи оповестиха опасност от задимяване в региона през почивните дни заради горещо и прохладно време.

Ръководителят на дипломатическата задача на Естония в Австралия Керсти Есмаа удостовери, че естонското посолство се е преместило в Сидни.

" Причината за краткотрайното пренасяне е утежняването на качеството на въздуха и желанието да се защитят най-уязвимите членове на фамилиите на личния състав на посолството ", сподели Есмаа.

Затворено е и унгарското посолство заради извънредно нездравословно замърсяване на въздуха.

Поради утежняване на качеството на въздуха са краткотрайно затворени и посолствата на Ирландия и Италия. Подобни проекти бяха изразени и от израелската дипломатическа задача.

Природните пожари в Австралия изгориха милиони хектари земя, през последните месеци 17 души са убити и хиляди къщи са разрушени. Университетът в Сидни пресмята, че са починали повече от 1 милиард животни.

На места пожарите са толкоз интензивни, а димът - толкоз гъст, че е станало невероятно да се изгасят от въздуха. Властите изпращат кораби на Военноморски сили и самолети до засегнатия регион. На югоизточния бряг на Австралия е в ход огромна евакуация заради пожарите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР