Силни дъждове връхлетяха големи части от Южна Германия, като предизвикаха

...
Силни дъждове връхлетяха големи части от Южна Германия, като предизвикаха
Коментари Харесай

Проливни дъждове и наводнения в Южна Германия, евакуират хора с хеликоптер

Силни дъждове връхлетяха огромни елементи от Южна Германия, като провокираха съществени нарушавания в придвижването по транспортни възли и принудиха част от жителите на засегнатите региони да бъдат евакуирани с хеликоптер, съобщи ДПА.

Властите в баварския окръг Аусбург оповестиха, че дига и язовир също са поддали, което е наложило осъществяването на обособени евакуационни интервенции.

Заради наводненията бяха анулирани влаковите транспорти сред столицата на провинция Бавария Мюнхен, австрийския град Брегенц и швейцарския град Цюрих. Пътят сред Улм и Аусбург също бе обиден, а влаковете сред Щутгарт и Мюнхен бяха пренасочени.

В баварския град Фишах, западно от Мюнхен, бе употребява хеликоптер, с цел да бъдат избавени хора от домовете им, откакто река Шмутер излезе от коритото си. Според полицията да оказват помощ за извеждането на хората от наводнените къщи са били изпратени и лодки и екипи на избавителните служби. Няколко прилежащи окръга оповестиха бедствено състояние, защото дъждът продължи и през късните часове на денонощието и равнището на водата продължи да се повишава.

В провинция Баден-Вюртемберг, западно от Бавария, обстановката се утежни ненадейно, откакто река Ротум стартира да прелива и водата заля няколко селища. В град Рейнщетен 150 чиновници на избавителни служби са работили над 22 часа, с цел да спрат прииждащата вода от скъсана язовирна стена, заяви кметът Филип Бюркле.

По думите му пожарникари от покрайнината изпомпват водата от мазетата и раздавали чували с пясък. Досега е евакуиран единствено един дом за възрастни хора, в който е имало 15 души.

На към 55 километра на север управляващите в курортния град Визенщайг задължиха жителите да преваряват водата преди консумация, откакто наводнения заляха локалното водоснабдително оборудване.

На юг, покрай Боденското езеро, се наложи да бъде евакуирано учебно заведение в селището Мекенбойрен, провинция Баден-Вюртемберг, когато придошлите води от локалната река минаха през загражденията от чували с пясък, подредени към него.

Германската метеорологична работа предвижда нови гръмотевични стихии и до 80 литра превалявания на кв/м в южните региони на Германия. Бурите евентуално ще продължат и на следващия ден, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР