Силни бури, наводнения, снегонавявания, свлачища, горски и полски пожари са

...
Силни бури, наводнения, снегонавявания, свлачища, горски и полски пожари са
Коментари Харесай

ОБЛАСТ РУСЕ РАЗПОЛАГА С ПЛАНОВЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ

Силни стихии, наводнения, снегонавявания, свлачища, горски и полски пожари са измежду естествените бедствия с най-голяма опция за проявяване през идващите години на територията на област Русе. Това стана ясно от провелото се съвещание на Областния съвет за понижаване на риска от бедствия, водено от заместител регионалния шеф Людмил Христов. Съществува и заплаха от трусове и то най-много от страна на северната ни съседка – Румъния. По време на срещата бяха набелязани ограничения за отбрана на популацията в разнообразни спешни обстановки, в това число и в изискванията на индустриални повреди. Основната отговорност се пада на регионалния шеф. Той е лицето, което провежда и управлява отбраната при бедствия на територията на района, основава организация за мониторинг на събития и издаване на предизвестия към популацията. Същевременно регионалният шеф координира оперативните действия със съответния отраслов министър и Министерски съвет, както и с кметовете на общините

От направения профилиран проект излиза наяве, че се планува провеждането на разяснителни акции още в предучилищна възраст, както и надпревари и състезания, свързани със отбраната при бедствия измежду децата. Планирани са образования и в по-горните класове, както и във висшите учебни заведения, по-добра подготовка на администрацията. През идващите няколко години се чака и създаване на народен риск указател, стимулиране на застраховането и обезпечаване на ниско-лихвени или безлихвени заеми за по-бързо възобновяване след бедствия. Необходимо е да бъде въведена система за обезпечаване на непрекъснатост на доставките на главните артикули и услуги за популацията.

Към момента за територията на област Русе са създадени проекти за отбрана на популацията за всяко едно злополучие. От Областната администрация твърдят, че няма мотив за терзание измежду популацията и всички структури работят в синхрон, като са извършени и голям брой тренировки, което от своя страна е доказателство за степента на подготвеност за предприемане на дейности от институциите. Плановете са съгласувани от всички локални институции и са изпратени в София за координиране с ръководителя на Националния съвет за понижаване на риска от бедствия към Министерски съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР