Силната подкрепа от френското правителство, съчетана с продължаващата световна привлекателност

...
Силната подкрепа от френското правителство, съчетана с продължаващата световна привлекателност
Коментари Харесай

Сектор, който стабилно се възстановява, въпреки срива на икономиката

Силната поддръжка от френското държавно управление, съчетана с продължаващата международна прелест на Париж, е довела до динамично възобновяване след пандемията за туристическия бранш на града. Това подсигурява, че френската столица остава мечтана дестинация за вложителите в хотелиерството, сочи разбор на Market Pulse.

В съпоставяне с други пазари, градът следи устойчиво повишаване на търсенето на хотели от юни 2021 година, подхранван от добре уравновесения набор от клиенти, които притегля, разнородни източници на търсене и необятната сезонност на туристическия пазар.

Възстановяването, в началото движено от локални и европейски туристи, е в допълнение подкрепено от постепенно, само че продължаващо завръщане на огромни събития, които се чака да върнат интернационалния туризъм към равнищата отпреди пандемията.

„ Париж остава една от най-популярните дестинации в Европа както за туристи, по този начин и за вложители. Пандемията потвърди устойчивостта на пазара, без обилни проблеми с продажбите. Цифрите, регистрирани през втората половина на 2021 година, допускат, че пазарът може да се възвърне даже по-рано от предстоящото “, сподели Матилде Де Бона, анализатор в HVS London, която е съавтор на отчета.

Париж претърпя забележителен спад в успеваемостта на хотелите си от началото на пандемията от ковид, въпреки и в по-малка степен от други европейски столици. Възстановяването през втората половина на 2021 година показва устойчивостта на пазара, като миналогодишният RevPAR доближи към 50% от равнищата от 2019 година, спрямо към 20% в Амстердам и 30% в Брюксел.

Скромното хотелско портфолио, съчетано с рационално съществуващо предложение, значи, че градът може да се възползва от в допълнение търсене за събития като Световната купа по ръгби през 2023 година и Олимпийските игри през 2024 година
„ Перспективите за хотелския бранш в Париж са доста положителни. Градът остава една от най-хубавите дестинации за вложения в хотелиерството в цяла Европа и цените се покачиха до рекордни равнища, макар че представянето беше повлияно от редица предизвикателни събития от 2015/16 година насам, като терористичните офанзиви, придвижването на жълтите жилетки, юнските жеги на 2019 година и стачките в превоза “, разяснява Софи Перет, старши шеф на HVS London.

„ Основната неустановеност се крие в способността на промишлеността да се оправи с натиска върху разноските, породен от пандемията, последващите договаряния за заплати и обстановката в Украйна “, прибавя тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР