Силна умора, температура, задух, загуба на обоняние и вкус. Това

...
Силна умора, температура, задух, загуба на обоняние и вкус. Това
Коментари Харесай

Силна умора и температура - признаци за ковид

Силна отмалялост, температура, зной, загуба на подушване и усет. Това са главните признаци за болест с COVID-19, заяви основният здравен контрольор Ангел Кунчев пред Нова тв. Той посочи, че хремата може да не е определящ признак за ковид. След 3-4 дни от контакта е най-голяма вероятността вирусът да бъде уловен с тест.

След 10-ия ден вирусният товар понижава, по тази причина, в случай че човек е добре, ще може да се прекрати карантината.

Доц. Кунчев разяснява рекордния брой от 516 новозаразени за денонощие у нас, като сподели, че растежът дава отговор на междинния в Европа. И още веднъж съобщи, че не се постановат нови, по-строги ограничения, само че би трябвало да се съблюдават тези, които са въведени сега. По думите му, доста строгите ограничения с съвсем цялостното затваряне при започване на пандемията са взети, тъй като всички са се учели от пробите и грешките си. Двете крайности са били Израел - с цялостно затваряне, и Швеция - на много демократичен режим. Но и в двете страни резултатът не е бил изключително забележителен.

Доц. Кунчев заяви, че и у нас се употребява ремдесевир - лекарството, приложено на президента Тръмп. То по никакъв начин не е на ниска цена - един флакон коства към 700 лв.. Вирусната бронхопнемония се лекува с огромен набор антибиотици, в това число и с добавка на микроелементи като селен. 

Много хора, инфектирани с коронавирус, скриват контактите си. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР