Силна снежна буря, съпътствана от обилен снеговалеж, удари източната част

...
Силна снежна буря, съпътствана от обилен снеговалеж, удари източната част
Коментари Харесай

Бедствено положение в САЩ и Канада заради силна снежна буря

Силна снежна стихия, придружена от изобилен снеговалеж, удари източната част на Съединени американски щати и Канада. Хиляди полети бяха анулирани, съобщи Франс прес. Над 120 хиляди семейства в Америка останаха без ток късно през вчерашния ден следобяд заради паднали дървета и скъсани електропроводи.

Над 1700 вътрешни и интернационалните полета бяха анулирани през вчерашния ден, откакто в неделя бяха анулирани други повече от 3000.

И през идващите 24 часа предизвестие за снежна стихия остава в действие в седем американски щата - от Северна Каролина на юг до Мейн. Значителни превалявания от сняг чакат и най-североизточните елементи от страната. Метеоролозите предвидиха изобилен снеговалеж в северната част на щата Ню Йорк и в планинските региони на района Нова Англия.

В огромни елементи от канадските провинции Квебек и Онтарио беше издадено предизвестие за виелици. Много учебни заведения са затворени.

Прогнозите са за до 60 сантиметра сняг в Торонто. От и до летището на най-многолюдния канадски град бяха анулирани 201 полета - повече от половината от плануваните.

Причината за неприятното време е преминаващ над източното крайбрежие на Съединени американски щати и Канада бездънен атлантически циклон. Според прогнозите нови мощни стихии се чакат към края на седмицата и времето над тези региони ще е динамично.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР