В рамките на специализирана полицейска операция са задържани трима мъже,

...
В рамките на специализирана полицейска операция са задържани трима мъже,
Коментари Харесай

МВР показа снимки от разбитите наркооранжерии в София

В рамките на профилирана полицейска интервенция са арестувани трима мъже, съпричастни към незаконната активност.

Огромна по мащабите си оранжерия за марихуана и високотехнологична лаборатория за преработката ѝ разкриха столичните служители на реда.

Лабораторията се намира в триетажен парцел в столичния квартал " Орландовци " в непосредствена непосредственост до учебно заведение, а в продължение на цялата улица през днешния ден по обед се усещаше тежка миризма на марихуана, видя кореспондент на  " Фокус " .

Оранжериите за развъждането на наркотични растения са открити в границите на профилирана полицейска интервенция, извършена от чиновници на Главната дирекция " Национална полиция ". Действията са осъществени тази заран на територията на столицата, които не престават и все още. 

В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания на къща и помещение до нея. Там  криминалистите открили обособени пространства, в които се полагали грижи за засетите общо 2 700 растения, достигнали друг етап на напредък. " Оранжериите са оборудвани с най-голям клас техника, която се употребява при производството на сходни растения. Специфичното в тази ситуация, е че групата е работила отдавна и количествата са извънредно огромни ", коментира  шефът на ГДНП основен комисар Атанас Илков. Той посочи, че по случая е работено над три месеца. Към момента са арестувани трима мъже в миг на полагане на грижи, като единият от тях е престъпно проявен и има регистрация за разпространяване на опиати. “ В хода на процесуалните дейности е открита и суха тревиста маса, конфискувани са и разнообразни субстрати, нужни за развъждането на наркокултурата.

По случая е сезирана прокуратурата. Предстои образуването на досъдебно произвеждане, което по всяка възможност ще е за произвеждане и държане на наркотични субстанции за разпространяване, както и искане за задържане на тримата мъже за период до 72 часа, добави зам.-градският прокурор на София Иво Илиев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР