Темата с изтеклите записи на Продължаваме промяната започва да има

...
Темата с изтеклите записи на Продължаваме промяната започва да има
Коментари Харесай

Делян Добрев за записа с ПП: За какво са им пари в брой по време на избори?

Темата с изтеклите записи на " Продължаваме промяната " стартира да има все по-голям политически отзив. Депутати разясняват протичащото се и се питат по какъв начин биха реагирали съдружните им сътрудници - " Демократична България ".

" По мотив абсурда с КЕША на Политическа партия, не се разсъждава върху главния въпрос - За какво са им пари в брой (кеш) по време на избори? ", написа в обществената мрежа лидерът на листите на ГЕРБ-СДС в Хасково и Разград Делян Добрев.

" Рекламни материали, билбордове, реклама - всичко се заплаща по банков път въз основата на фактури. Нещо повече, всеки легален разход може да се заплати по банка, а не в кеш.

Тоест, кешът им е трябвал за противозаконни разноски, даже може да са неразрешени от закона. Аз се сещам единствено за едно - пазаруване на гласове.

И тук идва въпросът - Колко гласа са 3,5 млн. лв.?

3,5 млн. / 50 лв. на глас = 70 000 гласа

Един народен представител се избира приблизително с 10 000 гласа, т.е. това са 7 депутата.

Има ли 7 депутата в ППДБ с купени гласове?

Какво мисля Демократична България за цялата тази история или като всички други кавги с Политическа партия ще са " къщурка "? По схемата - щом са наши, може. Или " не е значимо какво има на записа, а кой е записвал?! ".

Съмнявам се този двоен критерий да се харесва на гласоподавателите на Демократична България... ", разяснява Добрев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР