Група американски конгресмени, водена от председателя на комисията по разузнаването

...
Група американски конгресмени, водена от председателя на комисията по разузнаването
Коментари Харесай

Конгресмени поискаха позволение за Украйна да удари руска територия с американски оръжия

Група американски конгресмени, водена от ръководителя на комисията по разузнаването на Камарата на представителите Майк Търнър, прикани министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин да разреши на Украйна да употребява американски оръжия, с цел да удари съветска територия, съобщи РИА Новости, представена от Факти.бг.

" Необходимо е администрацията на Байдън да упълномощи военното управление на Украйна да организира цялостния набор от нужни интервенции ", се споделя в документа.

Така Търнър и други конгресмени оферират Белият дом да позволи потреблението на оръжия, трансферирани от Съединените щати, за " удари по стратегически цели на съветска територия при избрани условия ".

Според създателите Киев продължава да търси съответното позволение от Вашингтон, а Белият дом " оковава " дейностите на въоръжените сили на Украйна със своите ограничавания.

Официално позицията на Пентагона по този въпрос остава непроменена - той се опълчва на потреблението на трансферирани оръжия за удари по съветска територия.

" Нашата политика не се трансформира – ние сме съсредоточени върху даването на Украйна на средства за отбрана на нейната територия. Ще продължим тези полемики с нашите украински сътрудници ", сподели представителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Патрик Райдър пред кореспонденти във вторник.

По-рано Politico, базирайки се на украински публични лица, заяви, че киевският режим на фона на настъплението на съветските войски в региона на Харков се пробва да получи позволение от Съединени американски щати да нанесе удари с американско оръжие на съветска територия. За тази цел група депутати от Върховната рада дойдоха във Вашингтон в средата на май.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР