Силистренският окръжен съд потвърди определение на Районен съд-Дулово, с което

...
Силистренският окръжен съд потвърди определение на Районен съд-Дулово, с което
Коментари Харесай

Й.Р. от силистренското с. Межден остава в ареста за притежание на наркотици

Силистренският областен съд удостовери определение на Районен съд-Дулово, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с Й.Р. от село Межден, община Дулово, област Силистра.

На Й.Р. е повдигнато обвиняване за това, че като съучастник с обвиненият А.Р. от същото село са държали без съответно позволение високо рисково наркотично вещество с грамаж 11,30 грама, реагиращо на канабис и 0,85 грама кристално вещество реагиращо на метамфетамин.

В правосъдно съвещание 27-годишния осъждан обвинен даде обещание, че осъщественото от него „ няма да се повтори “.

Представителят на Окръжна прокуратура-Силистра подчертава върху високата социална заплаха дееца, защото той е направил към този момент такова закононарушение, за което е глобен с „ отнемане от независимост “, а актуалното действие е направил в изискванията на периода за условното освобождение от изтърпяване на наказването. Повторността на действието, сочи възможност Й.Р. да извърши ново закононарушение от същия тип, защото същият не е оценил дадената му от закона опция и не се е поправил. Според прокурора думите в обещанието на обвинения не звучат съществено, тъй като това към този момент се е повторило и не е изолиран случай в живота му.

Въззивният съд се солидаризира с изводите, направени от дуловския съд, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на обвинения Й.Р. към осъществяване на закононарушението, за което е упрекнат. Това закононарушение е осъществено от Й.Р. в изискванията на повторност, видно от свидетелството за съдимост на обвинения, който една година по-рано е получил условна присъда, отсрочена за период от три години за същото закононарушение. Представените документи за болести на обвинения и негов родител са по отношение на операции много обратно във времето и не могат да бъдат съображение въззивният съд да дефинира по-лека мярка за неотклонение. Напълно основателни са и претекстовете на прокуратурата жалбата на обвинения Й.Р. да не бъде почетена.

С оглед на всички събрани досега доказателства наказателния състав на Окръжен съд-Силистра удостовери определението на Районен съд-Дулово за взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с обвинения Й.Р.

Определението на въззивната инстанция е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР