Бургаският окръжен съд даде ход днес на разпоредителното заседание в

...
Бургаският окръжен съд даде ход днес на разпоредителното заседание в
Коментари Харесай

Започна процеса срещу Омар, който уби двама полицаи в центъра на Бургас

Бургаският областен съд даде ход през днешния ден на разпоредителното съвещание в процеса против сирийския жител Омар Аднан, който през 25 август 2022 година, шофирайки рейс с 45 незаконни мигранти, умъртви на място двама служители на реда на бул. „ Трапезица “ в Бургас. Адвокатът на подсъдимия показа нова защитна теза днес- а точно, че закононарушението е осъществено по нехайство, при опит за избавителна маневра. " Клиентът ми признава виновността си и изпразява страдание. Но оспорваме квалификацията на действието ", съобщи юрист Калин Янев. И изиска в съда да бъдат разпитани всички очевидци и движимости лица по случая, които са над 100.

Адвокатите на починалите служители на реда пък упорстват за пожизнен затвор.

Според проверяващите, патрулният автомобил на униформените бил с включена светлинна сигнализация и оборудван с всички нужни реквизити. Автобусът се е движил с превишена скорост от към 78 км/ч-два пъти над пределно допустимата в сектора.

Съдебното разследване по безспорен метод е открила и действителната възраст на подсъдимия Аднан- Той е на 19 години, а не на 15- с каквато идентичност и документи е обитавал в страната ни.

„ Прокуратурата се постара да откри всички обстоятелства от влизането на обвинения в България до осъществяване на закононарушение. В случая става въпрос за изключително тежък случай. И по безспорен метод е открито, че причинителят е пълновръстен. Това беше осъществено с вербална нота на посолството на сирийска арабска република и осъществена тройна съдебно-медицинска експертиза “, сподели прокурор Димитър Узунов.

Година по-рано – през април 2023 година Омар Аднан и още двама негови съучастници с решение на Районния съд в Бургас получиха ефикасни присъди по друго дело – за каналджийство.Омар бе наказан на 4 години и 10 месеца и санкция в размер на 11 хиляди лв.. Абдулах Ахмед - на 4 години и 4 месеца затвор и санкция от 18 хиляди лв., а малолетният Ахмат Муфид на 1 година и 10 месеца и публично неодобрение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР