Сигурно често сте чували, че хората с креативно мислене използват

...
Сигурно често сте чували, че хората с креативно мислене използват
Коментари Харесай

Мит е, че творците използват предимно дясната половина на мозъка

Сигурно постоянно сте чували, че хората с изобретателно мислене употребяват повече дясната половина на мозъкът си, до момента в който аналитичните и разумните имат по-силно развито ляво мозъчно полукълбо. Според учените това мнение е неправилно.

Всеки употребява и двете полукълба на мозъка си, само че при креативните персони са открити по-голям брой на нервни връзки сред лявото и дясното полукълбо.

Не е от голяма важност на коя област от мозъка си се опират изобретателните хора, тъй като значимо е не мозъчното полукълбо, а формата на връзка, която избират, с цел да се свържат с близките.

Заключението демонстрира, че множеството създатели са интроверти, не обичат да приказват за интимния си живот и избират да показват страстите и събития от живота си посредством изкуство.

Ежедневието на артистите е изпълнено с разнообразни креативен занимания. Те са по-чувствителни, състрадателни и с по-богато въображение от множеството хора.

 Мит е, че създателите употребяват най-вече дясната половина на мозъка

Ако и вие желаете да развиете креативност в себе си, може да последвате образеца им. Правете разнообразни нелогични и ексцентрични неща, които са отвън нормалния ви график и държание.

Позволете на въображението си да се развихри, като измислите история за предмет във вашия дом или се опитате да нарисувате картина, която виждате във фантазията си.

Оставяйте постоянно сами, тъй като когато никой не ви разсейва, може да се концентрирате върху мислите си и да запишете онази част от тях, които ще ви оказват помощ да творите.

Техниките за изобретателно мислене ни изваждат от зоната на комфорт и в случай че сте човек, който обича реда и предвидимото си всекидневие, може да се чувствате много неловко в креативния безпорядък.

Но това ще помогне на мозъка ви да мисли от друга вероятност, което в основата за решаването на всеки проблем.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР