Сигнали за лоша хигиена и неотговарящи на звездния статут на

...
Сигнали за лоша хигиена и неотговарящи на звездния статут на
Коментари Харесай

Звездите на хотел Рига в Русе угасват



Сигнали за неприятна хигиена и неотговарящи на звездния статут на гранд хотел "Рига " в Русе услуги принудиха министъра на туризма Николина Ангелкова да стартира административна процедура намаление на категорията му. По предписание на Ангелкова екип на Министерството на туризма стартира извърши инспекция в четиризвездния хотел. Експертният екип на ведомството откри, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не дават отговор на нито една от категориите, които са избрани в Закона за туризма. По тази причина незабавно беше взето решение да бъдат отнети част от звездите му. Освен това Законът за туризма планува и финансова глоба в размер от 1000 до 3000 лв..

Поискано е етажите, които не дават отговор на условията на Закона, незабавно да бъдат запечатани. Ще бъде потърсено подпомагане от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и за наложително осъществяване. Очаква се това да стане до 3 май. Министерството на туризма има пълномощия да следи за спазването на Закона за туризма. При всички инспекции на място се изисква от притежателите или наемателите на местата за настаняване да съблюдават прецизно нормативните разпореждания. При определяне на нарушавания Министерството на туризма подхваща всички законови ограничения за премахване на несъответствията съгласно с условията на Закона за туризма, оповестиха от ведомството.

За западането на хотела се заприказва преди много време. След като преди две години умря неговият притежател Николай Йонков, който беше притежател на голям брой влиятелни оценки в областта на хотелиерството и ресторантьорството, неговите наследници явно не можаха да продължат на равнище бизнеса му. Освен Гранд хотел „ Рига”, Йонков притежаваше и Гранд хотел „ Шумен” и хотел „ Мадара”, беше създател и притежател на уеб страницата Topnovini.bg. и „ ТОП Телевизия “, която обаче просъществува до 2004 година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР