Сигналът Wow! , регистриран за пръв път през 1977 година,

...
Сигналът Wow! , регистриран за пръв път през 1977 година,
Коментари Харесай

Разкриха откъде идва загадъчният сигнал Wow!

Сигналът Wow!, регистриран за пръв път през 1977 година, е едно от дребното сведения, които съществено се одобряват като извънземен сигнал от експертите по целия свят. Днес астрономите разкриха от кое място води началото си той.

На 15 август Дцеру Ейман улавя теснолентов галактически радиосигнал. Това става в границите на плана SETI, стартирал през 1960 година за реализиране на контакт с извънземна цивилизация и приемането на сигнал от нея. Когато американецът видял получените данни, той възкликнал мощно Wow. Оттам тайнственият сигнал получил и името си - Wow! Signal.

Уловеният сигнал бил на честотата на водорода, на която учените чакали сигнал от извънземните. Тя продължава 72 секунди - толкоз, колкото се допуска, че би трябвало да бъде един сигнал от неестествен източник. Установено е, че сигналът идва от запустял регион в съзвездието Стрелец, което кара мнозина да се запитат дали той не идва от извънземен транспортен съд, намиращ се там.

Доктор Ейман бил изумен с каква акуратност прихванатият сигнал съответствува с упованията на учените от това време. Оттогава до през днешния ден версията, че тайнственият сигнал е с извънземен генезис, нито можеше да бъде доказана, нито опровергана.

 Сателити

Днес обаче учените са подготвени да дадат пояснение на тази по този начин тайнствена мистерия. Според тях сигналът идва не от извънземен транспортен съд, а от кометите 266P/Christensen и P/2008 Y2 (Gibbs). Те минали през въпросното място в съзвездие Стрелец в интервала сред 27 юли и 15 август 1977 година.

Ядрата на небесните тела са заобиколени от водородни облаци, които са излъчили полученият от учените сигнал. В предишното тези тела не са били познати на науката, заради което не е обсъждана и тяхната хипотетична роля в това събитие. Откритието е много разочароващо за някои от почитателите на извънземните и хипотетичните контакти на човечеството с тях, само че е реалност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР