Сигнал вдигна на крак полицията и екоинспекцията в градаСигнал за

...
Сигнал вдигна на крак полицията и екоинспекцията в градаСигнал за
Коментари Харесай

Заровени ли са опасни отпадъци в Русе?

Сигнал подвигна на крайник полицията и екоинспекцията в града

Сигнал за заровени химически субстанции подвигна на крайник полицията и екоинспекцията в Русе. При инспекцията бяха открити в съседство и неразрешени препарати за растителна отбрана.

Силна миризма на тежки химикали е предиздвикала хората, които работят към Хиподрума, да алармират в екоинспекцията в Русе.

„ Зад нашия парцел е изкопан ров и вътре се изхвърлят химикали и други субстанции. Наемателят споделя, че са безвредни химикали, само че за нас това би трябвало да се потвърди “, описа пред Анелия Георгиева.

На място екоинспекторите дружно с полиция, Гражданска отбрана и ДАНС намират 50 варела с неразбираема субстанция. Наемателят на парцела твърди, че в действителност не ги заравя, а взема ограничения против миризмата.

„ Като се наводни и това нещо стартира да мирише, и аз съм го поставил по този начин. Не е загробено - единствено от горната страна съм поставил малко пръст да не мирише “, съобщи наемателят на парцела Веселин Василев.

„ Регламентът е да се предадат на компания, която има позволение за неутрализиране на подобен вид боклуци “, съобщи началникът на отдел Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе Василена Панкова.

Според Василев същинският проблем са пестицидите, складирани от години в прилежащ парцел.

„ Има сигнали, има протоколи, формирани от Регионална инспекция за опазване на околната среда и никой не идва да вземе ДДТ-то. А е неразрешено от 1965 година ли не знам от кой момент и вътре несъмнено има към 500 кг. “, добави наемателят на парцела Веселин Василев.

Тепърва ще се обяснява чии са пестицидите и за какво не са унищожени. За заровените в ямата химикали ще има наказания, инспекцията по случая продължава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР